SIMULARE BAC 2019. Simularea continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului. Modele de subiecte la Matematică și Istorie

0

SIMULARE BAC 2019. Elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține, miercuri, a doua probă a Simulării examenului de Bacalaureat –  proba obligatorie a profilului. Liceenii de clasa XI-a vor avea, în proporție de 30%, subiecte tip grilă la Matematică și Istorie, întrucât Ministerul Educației vrea să testeze acești itemi obiectivi în vederea ”unei noi structuri posibile a subiectelor pentru
examenul de bacalaureat național din anul școlar 2019-2020”.

Luni, elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut simularea probei scrise la Limba și literatura română, miercuri urmează proba obligatorie a profilului, iar joi va fi proba la alegere a profilului şi specializării (doar pentru elevii claselor a XII-a). 

Potrivit ordinului care prevede organizarea simulării examenelor naționale, disciplinele la care se organizează Simularea pentru elevii de clasa a XI-a și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă, sunt: Limba și literatura română, Matematică și Istorie.

În cazul elevilor de clasa a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, disciplinele sunt: Limba și literatura română, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie.

MATERIA PENTRU SIMULARE BAC 2019:

Pentru elevii claselor a XI-a, variantele de subiecte la Matematică și Istorie vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi, după cum prevede Ordinul de ministru prin care s-a aprobat organizarea simulărilor:

În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru EXAMENUL DE BACALAUREAT NAȚIONAL din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru SIMULAREA probei scrise la MATEMATICĂ  a examenului de bacalaureat național pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2018-2019 vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea astfel încât să nu fie posibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți.” 

”În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru
EXAMENUL DE BACALAUREAT NAŢIONAL din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru SIMULAREA probei scrise la ISTORIE a examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2018 – 2019 vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea astfel încât să nu fie posibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți.”

Centrul Național de Evaluare și Examinare nu a publicat modele de subiecte pentru clasa a XI-a.


MODELE DE SUBIECTE BAC 2019

MODELE DE SUBIECTE LA MATEMATICĂ, în funcție de filieră, profil, specializare: 

Modele de subiecte Matematică – Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică

Model de Barem Matematică – Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică

Modele de subiecte Matematică – Filiera vocaţională, profilul pedagogic

Model de barem Matematică – Filiera vocaţională, profilul pedagogic

Modele de subiecte Matematică – Filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii

Model de barem Matematică – Filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii

Modele de subiecte Matematică – Filiera tehnologică

Model de barem Matematică – Filiera tehnologică

MODELE DE SUBIECTE LA ISTORIE 

De aici poți descărca: Modele de subiecte la Istorie și Model de barem Istorie 


MODELE DE SUBIECTE BAC 2019: 

Modele de subiecte Fizică – Găsești aici

Modele de subiecte Chimie – aici

Modele de subiecte Biologie – aici

Modele de subiecte Informatică – aici

Modele de subiecte Geografie – aici

Modele de subiecte Logică, argumentare și comunicare – aici

Modele subiecte Psihologie – aici

Modele de subiecte Economie – aici

Modele de subiecte Sociologie – aici

Modele de subiecte Filosofie – aici


Cum se desfășoară Simularea

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 18 – 21 martie 2019, simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat. Probele sunt susținute de aproximativ 300.000 de elevi.

Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă la începutul anului școlar 2018-2019, dar implică și participarea elevilor claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi), informează Centrul Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației.

CALENDARUL PROBELOR SIMULARE BAC 2019: 

18 martie: Limba şi literatura română – proba E) a) 
19 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b) 
20 martie: Proba obligatorie a profilului – proba E) c) 
21 martie: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – doar pentru elevii claselor a XII-a 
29 martie: Comunicarea rezultatelor 

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev, precizează Centrul Național de Evaluare și Examinare, într-un comunicat de presă.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora. 

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.