Picturi pe tablă. Modul fascinant în care o învățătoare din Brașov a ales să le predea elevilor săi FOTO

0
Foto: facebook.com/ Violeta Daniela Nedelcu

Este aproape ireal ceea ce face o învățătoare din Brașov. Copiii din clasa sa învață despre sunete și litere având în față o tablă pictată la propriu. Învățătoarea desenează pe tablă, scrie cuvinte și propoziții și îi ajută în acest fel pe cei mici să facă cunoștință cu lumea Abecedarului. La o primă vedere, desenele de pe tabla din clasa învățătoarei din Brașov par a fi picturi reale.

Fotografiile cu ”tabla de luni” a învățătoarei Marcela Ciumărnean au fost postate pe Facebook de Violeta Daniela Nedelcu, profesor de limba română în Brașov și fondatoarea grupului ”Inspirație pentru școală.”

Violeta Daniela Nedelcu a descoperit ”picturile” și a dorit să le facă cunoscute, așa cum o face de 3 ani de zile, scriind despre profesorii cu ”har pentru predare”.

ANONIMII MĂREȚI din sistem. Sunând-o pe Melania Luana Butnariu pentru a mă programa la bibliotecă, mi-a povestit că a descoperit ceva atât de extraordinar, că nu-i vine să creadă. Pe scurt: a sunat-o pe d-na prof. înv. primar Marcela Ciumărnean, o veche și constantă colaboratoare a bibliotecii, ai cărei elevi cam toți pleacă mai departe, știind bine drumul spre carte, pentru a-i ura un ”8 Martie frumos,” și a întrebat-o ce mai face.

Doamna învățătoare a răspuns că pregătește tabla pentru luni: ”Adică cum pregătiți tabla?” Și d-na învățătoare i-a trimis o poză. Melania a rugat-o să-i mai trimită dacă are.

Ce ziceți, dragi prieteni? Nu de azi, de ieri, scriu și susțin că există profesori excepționali în sistem. Și nu-i știe aproape nimeni, mă refer la vizibilitatea lor în mass-media și în online. Colegii de școală s-au învățat cu ei și-i tratează ca fiind ceva obișnuit – într-un anume sens și sunt, căci sunt profesori, își fac datoria față de copii. Și totuși!

Eu una m-am emoționat când am văzut desenele de pe tablă și m-am gândit că suntem efemeri – și ca oameni, și ca profesori. Și totuși, unii dintre noi sunt măreți. Mă refer la simplitatea anonimă și măreață.

D-na învățătoare nu are cont de facebook. Noi, cei care avem, ne putem bucura ochii și sufletul și putem să ne imaginăm că luni suntem în clasa dumneaei”, a scris profesoara Violeta Daniela Nedelcu pe rețeaua de socializare.

Violeta Daniela Nedelcu ne spune că a ales, de câțiva ani, să facă ”învățarea vizibilă”, scriind despre ceea ce face cu elevii săi la clasă, dar și despre alți profesori.

Foto: facebook.com/ Violeta Daniela Nedelcu


Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.