Este aproape ireal ceea ce face o învățătoare din Brașov. Copiii din clasa sa învață despre sunete și litere având în față o tablă pictată la propriu. Învățătoarea desenează pe tablă, scrie cuvinte și propoziții și îi ajută în acest fel pe cei mici să facă cunoștință cu lumea Abecedarului. La o primă vedere, desenele de pe tabla din clasa învățătoarei din Brașov par a fi picturi reale.
Fotografiile cu ”tabla de luni” a învățătoarei Marcela Ciumărnean au fost postate pe Facebook de Violeta Daniela Nedelcu, profesor de limba română în Brașov și fondatoarea grupului ”Inspirație pentru școală.”
Violeta Daniela Nedelcu a descoperit ”picturile” și a dorit să le facă cunoscute, așa cum o face de 3 ani de zile, scriind despre profesorii cu ”har pentru predare”.
”ANONIMII MĂREȚI din sistem. Sunând-o pe Melania Luana Butnariu pentru a mă programa la bibliotecă, mi-a povestit că a descoperit ceva atât de extraordinar, că nu-i vine să creadă. Pe scurt: a sunat-o pe d-na prof. înv. primar Marcela Ciumărnean, o veche și constantă colaboratoare a bibliotecii, ai cărei elevi cam toți pleacă mai departe, știind bine drumul spre carte, pentru a-i ura un ”8 Martie frumos,” și a întrebat-o ce mai face.
Doamna învățătoare a răspuns că pregătește tabla pentru luni: ”Adică cum pregătiți tabla?” Și d-na învățătoare i-a trimis o poză. Melania a rugat-o să-i mai trimită dacă are.
Ce ziceți, dragi prieteni? Nu de azi, de ieri, scriu și susțin că există profesori excepționali în sistem. Și nu-i știe aproape nimeni, mă refer la vizibilitatea lor în mass-media și în online. Colegii de școală s-au învățat cu ei și-i tratează ca fiind ceva obișnuit – într-un anume sens și sunt, căci sunt profesori, își fac datoria față de copii. Și totuși!
Eu una m-am emoționat când am văzut desenele de pe tablă și m-am gândit că suntem efemeri – și ca oameni, și ca profesori. Și totuși, unii dintre noi sunt măreți. Mă refer la simplitatea anonimă și măreață.
D-na învățătoare nu are cont de facebook. Noi, cei care avem, ne putem bucura ochii și sufletul și putem să ne imaginăm că luni suntem în clasa dumneaei”, a scris profesoara Violeta Daniela Nedelcu pe rețeaua de socializare.
Violeta Daniela Nedelcu ne spune că a ales, de câțiva ani, să facă ”învățarea vizibilă”, scriind despre ceea ce face cu elevii săi la clasă, dar și despre alți profesori.
Foto: facebook.com/ Violeta Daniela Nedelcu
Citește și:
- Școala altfel în fiecare zi. O oră la clasa învățătoarei Claudia Chiru: ”La școală venim cu bucurie!”
- Clasa de poveste a învățătoarei Gabriela Șerban. Copiii au fost actori în povestea lui Creangă și au învățat cu ajutorul ”pânilor”
- Andrada Sorca, învățătoarea care adună poveștile din clasă în Jurnal de școală: ”Frau, n-ai putea să faci un vlog cu lecţia şi să învăţăm acasă?”
- Școala unde elevii și profesorii dansează Zumba în fiecare dimineață și în pauze: ”Ne bucurăm împreună într-un mod unic”
- Borcanul prieteniei, o idee frumoasă care i-a făcut pe elevi să exclame: ”Doamna, a fost uimitor!”
- În clasa învățătoarei care primește cele mai frumoase mesaje de la elevii săi. Copiii spun că este ”grozavă”
- Învățătoarea din Bacău care a creat un orar personalizat pentru elevii săi: ”Cred în învățarea bazată pe bucurie mai mult decât în orice altă strategie”
- Clasa în care copiii se ”joacă” cu bomboane la ora de matematică. Învățătoarea începe altfel săptămâna
- Școala din Bărăgan unde elevii și profesorii au creat ”un mic univers”: ”Unde e culoare, e și veselie”
- Anca Dediu, învățătoarea care a creat Clasa spiridușilor: ”Aș vrea să îi pot surprinde zilnic pe copii, să îi fac să iubească școala”
- Ceainăria din clasă. Învățătoarea care și-a invitat elevii la un ceai și turtă dulce de ziua lui Eminescu FOTO&VIDEO
- Într-o comună din Iași: Școala decorată cu obiecte pictate, unde copiii învață programare și fac teatru
- Tabla înmulțirii pictată pe scări și garduri colorate. Cum au creat elevii și profesorii ”școala ca acasă” la Brașov
- Anticafeneaua din școală. Un loc fain unde elevii și profesorii se întâlnesc la un ceai și dezbat idei