Subiecte și Bareme Simulare Evaluarea Națională 2019: Ce subiecte au avut la Română elevii claselor a VII-a și a VIII-a UPDATE

0
Foto: observator.tv

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019. Luni, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut proba scrisă de Limba și literatură română la Simularea Evaluării Naționale. Marți, elevii vor avea proba de Matematică. Simularea Evaluării Naționale are loc în perioada 11 – 13 martie 2019, elevii claselor a VII-a participând în premieră la aceste examene.

UPDATE Subiecte și Barem Simulare Evaluarea Națională 2019, Limba și literatura română – clasa a VII-a, publicate pe subiecte.edu.ro:

SUBIECTE SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 – LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA A VII-A

BAREMUL DE EVALUARE ŞI DE NOTARE – SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 – LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA A VII-A 


 UPDATE Subiecte și Barem Simulare Evaluarea Națională 2019, Limba și literatura română – clasa a VIII-a, publicate pe subiecte.edu.ro:

SUBIECTE SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 – LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA A VIII-A

 BAREMUL DE EVALUARE ŞI DE NOTARE – SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 – LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA A VIII-A


UPDATE Ministerul Educației a publicat, luni după-amiază, pe subiecte.edu.ro,  subiectele și baremele de corectare pentru simularea la Limba și literatura română.


Subiectele la Simularea Evaluării Naționale 2019, la Limba și literatură română – clasa a VII-a

Elevii de clasa a VII-a au avut trei subiecte la Simularea probei scrise de Limba și Literatură română, între cerințe numărându-se un rezumat al basmului ”Ion Făt-Frumos” și redactarea unei compuneri despre o activitate extrașcolară. La subiectul al II-lea, elevii au avut un text din Dilema veche.

Subiectele la Simularea Evaluării Naționale 2019, la Limba și literatură română – clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a au avut, la primul subiect, un fragment din poezia ”Stai și-asculți sub ramuri…”, dar și să realizeze o compunere pornind de la această poezie. La subiectul al II-lea, elevii de clasa a VIII-a au primit un text din Evenimentul zilei și au avut de alcătuit o compunere despre o întâmplare la muzeu.

Sursă foto: hotnews.ro


În perioada 11 – 13 martie 2019 are loc, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a. Luni are loc simularea probei scrise la Limba și literatura română, marți la Matematică, iar miercuri la Limba și literatura maternă.

Ministerul Educației nu a publicat modele de subiecte pentru simularea elevilor de la clasa a VII-a. Elevii au avut mai puțin de o lună la dispoziție să se pregătească, în condițiile în care Ministerul Educației a anunțat oficial decizia pe 19 februarie, iar Ordinul de ministru a apărut în Monitorul Oficial, la sfârșitul lunii februarie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

CALENDARUL SIMULĂRII EVALUĂRII NAȚIONALE:

11 martie – Limba și literatura română
12 martie – Matematică
13 martie – Limba și literatura maternă
22 martie – Comunicarea rezultatelor

Cum se desfășoară Simularea

Potrivit MEN, probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și ”sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată”.

”Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, a informat Ministerul Educației.

”Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”, conchide sursa citată.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.