Ecaterina Andronescu, despre învățătorul care a corectat ”patinoar” cu ”patinuar”: ”M-a revoltat și pe mine”

0
Foto: psnews.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a reacționat, marți, după apariția în presă a cazului învățătorului din Iași care a corectat cuvântul ”patinoar” din lucrarea unui elev din clasa a doua cu ”patinuar”. Ministrul a spus că învățătorul cu pricina trebuie trimis într-un ”program de evaluare” pentru a vedea ”dacă mai poate rămâne la catedră, dacă ştie să scrie corect româneşte sau nu”.

„Regret nespus ce s-a întâmplat și o să mă interesez ce caută doamna aceea învățătoare sau ce o fi dânsa care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat și pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat”, a declarat ministrul Educației, citat de Mediafax.

Întrebată ce ar putea face Ministerul Educației în acest caz, Ecaterina Andronescu a precizat: „Păi să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate rămâne la catedră, dacă ştie să scrie corect româneşte sau nu, acest lucru aş vreau eu să o întreb, şi să aflu ce a făcut directorul când a văzut acest lucru. (…) Să vedem după evaluare ce rezultă. Lăsaţi-mă să fac evaluarea, nu e un subiect care se închide aici.

Eu sunt preocupată de faptul că încrederea în şcoala românească nu e la cotele normale pentru ca părinţii să fie convinşi că îşi trimit la şcoală copiii către profesori de la care au ce învăţa. Situaţia de acolo să o rezolvăm punctual şi să nu îi omorâm pe ceilalţi. (…) Primul lucru ca să îţi recunoşti un derapaj este să îţi recunoşti greşeala. (…) Aş pleda pentru rolul pe care directorul îl are în rezolvarea punctuală, în rezolvarea unor asemenea situaţii. Eu nu cred că directorul nu ştia cum scria acest domn învăţător şi de aceea nu am cum să mă uit cu ochii larg deschişi şi senini şi la directorul şcolii.”

Reacția ministrului vine după ce un învățător de la Colegiul ”Mihai Eminescu” din Iași  a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe Facebook.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.