Cazul învățătorului care a corectat cuvântul ”patinoar” cu ”patinuar”. Ce spune directorul școlii

0
Foto: facebook.com/colegiulmihaieminescuiasi

Directorul Colegiului ”Mihai Eminescu” din Iași, Gabriela Săndulescu, a declarat, pentru Mediafax, că i s-a povestit, marți dimineața, despre cazul învățătorului care a corectat lucrarea unui elev din clasa a II-a care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Tatăl copilului a postat pe Facebook fotografia lucrării, aceasta devenind virală.  Directorul școlii spune că părinții nu au informat școala, dar că va avea loc ”o discuție” pentru a se lămuri lucrurile. 

„Părintele nu a venit să informeze școala sub nicio formă. Deci nu am aflat de la părinți, ci am aflat de la alții, care au aflat și ei tot de la alții.

Acum vom avea o discuție ca să ne lămurim cu toată chestiunea, dacă e adevărată, în ce context e. Nu știu nimic să vă spun, pentru că nici n-am apucat să vedem textul. (…) Trebuie verificat. Se poate scrie orice, în orice context. Eu ce pot să vă spun dacă nu am elementele de control. Discutăm toată chestiunea și o să putem să dăm un răspuns avizat”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Gabriela Săndulescu.

Citește și Copil de clasa a II-a, depunctat pentru că a scris ”patinoar”. Învățătorul a corectat: ”patinuar”

Potrivit acesteia, învățătorul de la clasa a II-a B are mulți ani de experiență în învățământ și a refuzat să facă public numele acestuia.

„Vă spun că este un om dedicat, un om cu foarte multă experiență. De câți ani știu eu, și nu sunt puțini, nu am avut niciun fel de probleme, de niciun tip, nu spun de competență profesională. N-aș putea să vă spun decât că-i prima dată când o să avem o asemenea situație vizavi de domnul învățător”, a mai spus Săndulescu.

Reprezentanții Colegiului „Mihai Eminescu” din Iași nu au contactat părinții elevului, dar urmează să formeze o comisie care să verifice cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.