Borcanul prieteniei, o idee frumoasă care i-a făcut pe elevi să exclame: ”Doamna, a fost uimitor!”

0
Foto: facebook.com/ Adriana Lefter

O idee simplă poate transforma o oră sau o zi de școală într-o experiență unică. Este cazul elevilor din clasa învățătoarei Adriana Lefter, care au avut de făcut ”Borcanul prieteniei”: fiecare copil i-a pregătit unui coleg un borcan în care i-a pus daruri create de el.

Elevii din clasa I de la Școala Gimnazială  ”Elena Doamna” din Tecuci au avut ”o temă” specială. Au decorat acasă un borcan, iar în clasă au creat mesaje, pe care aveau să le dăruiască unui coleg de clasă.

Învățătoarea Adriana Lefter (foto) a povestit pe Facebook despre ”Borcanul prieteniei” și a descris modul cum au reacționat cei 34 de elevi ai săi și ce înseamnă starea de bine într-o clasă.

„Doamna, a fost uimitor!”, „M-am simțit foarte bine!”, „M-am emoționat, îmi venea să plâng”, acestea au fost cuvintele copiilor după activitatea „Borcanul prieteniei”, o joacă simplă în care am pus în valoare rolul emoțiilor pozitive, rolul cuvintelor frumoase, starea de bine, a noastră a tuturor celor din clasă!

Fiecare copil a avut sarcina să îi pregătească unui coleg un borcan pe care să îl decoreze singur și în care să pună daruri special create pentru el. Au fost originali și creativi!

Zâmbetul sincer, îmbrățișările calde mi-au umplut sufletul de bucurie! Sunt ai mei, sunt parte din fiecare zi a mea și parte din sufletul meu!”, a scris Adriana Lefter.

”Este una dintre activitățile desfășurate în cadrul disciplinei de dezvoltare personală și totodată în cadrul unui proiect internațional eTwinning „Let”s the peace be everywhere”, activitate care urmărește consolidarea relațiilor interpersonale în grupul clasă, grup cu care petrec zilnic ore pline de farmec. Am gândit această activitate ca o nouă modalitate de a-și împărtăși sentimentele de simpatie, admirație, de a-și valoriza colegii, de a simți rolul miraculos al complimentelor, de a trăi emoția pură a unei surprize frumoase, emoția unei îmbrățișări”, a completat Adriana Lefter, pentru SparkNews.ro.

Bucuria și emoțiile copiilor, surprinse în imagini, spun cât de mult a însemnat pentru ei ziua la școală când și-au oferit ”Borcanul prieteniei”:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.