Tinerii care studiază afară și nu vor să se mai întoarcă în țară. Mihai: ”De ce să mă întorc aici, la monotonia asta?”

0
Foto: pixabay.com

De ce nu vor să revină în România unii dintre elevii care pleacă la studii în străinătate? Este o întrebare la care răspunde Mihai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Bănățean, pentru pressalert.ro. Liceanul va merge să studieze în Olanda și știe că, la finalul studiilor, va avea un loc de muncă „garantat”. ”De ce să mă întorc aici, la monotonia asta? Sunt deja de 18 ani în Timișoara. Nu-mi place monotonia. Știu că în Olanda se insistă mult mai mult pe practică decât în România”, spune Mihai.

Mihai Bacoș-Cosma a aplicat la trei universități din Olanda, iar în această iarnă a aflat că a fost admis la două dintre acestea. A ales să meargă la Universitatea din Tilburg unde va studia Administrarea Afacerilor Internaționale, fiind admis cu două condiții: să obțină examenul Cambridge avansat și să aibă la Bacalaureat cel puțin media opt la Matematică, scrie sursa citată.

”Îmi place ideea aceasta, consider plecarea mea la studii în străinătate ca fiind un pas în față. Acolo voi avea oportunitatea să îmi iau un job part-time, iar prin venitul pe care l-aș obține să acopăr o mare parte din cheltuieli, ceea ce în România nu este posibil”, spune Mihai.

Elevul timișorean este încântat de faptul că, la finalul studiilor, va avea un loc de muncă ”garantat” și mărturisește că nu se gândește să se mai întoarcă în România după ce va termina facultatea.

Deocamdată nu doresc să mă întorc în țară după terminarea studiilor. Am fost și în Olanda, am vizitat și alte țări, eu de acolo m-aș duce mai departe. De ce să mă întorc aici, la monotonia asta? Sunt deja de 18 ani în Timișoara. Nu-mi place monotonia. Cu siguranță m-am gândit și la partea financiară, dar până la urmă, banul este doar un obiect, ne ajută, dar eu vreau să am satisfacția că știu să practic bine o meserie și să lucrez într-un mediu cât mai favorabil. Știu că în Olanda se insistă mult mai mult pe practică decât în România”, a declarat Mihai Bacoș-Cosma.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.