”We care about our planet”: Concurs de creaţie din materiale reciclabile, la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din Ploieşti

0
Foto: Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga" Ploiesti

Elevii de la Şcoala Gimnazialã “Nicolae Iorga” din Ploieşti învață cum putem trăi sănătoși și avea o viață armonioasă dacă mediul înconjurător este curat. În cadrul proiectului ”We care about our planet ” – ERASMUS +, copiii află ce pot face pentru a avea grijă de planeta noastră și sunt atrași în diferite concursuri și ateliere. Elevii au realizat pe holurile școlii și în clase panouri colorate și diverse obiecte. Printre acestea, o mascotă creată din materiale reciclabile.

Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” participă alături de școli din alte cinci ţări (Turcia, Cipru, Bulgaria, Polonia, Grecia) la un schimb de experienţă în cadrul Proiectului „WE CARE ABOUT OUR PLANET”, proiect gândit să-i responsabilizeze pe toţi participanţii în legătură cu problemele ecologice ale mediului înconjurător.

Noi toţi trăim pe aceasta planetă şi împărţim resursele naturale existente. Dacă mediul înconjurător este curat, noi vom putea trăi sănătoşi şi vom avea o viaţă armonioasă. Din pãcate, realitatea este tristă şi noi observăm cum planeta noastra devine din ce în ce mai murdară de la o zi la alta, multe specii de animale şi plante dispărând pentru totdeauna din cauza neglijenţei oamenilor. Tot ceea ce ne propunem este de a învăţa cum să avem grija de planeta noastrã”, este mesajul care îi ghidează pe elevii și profesorii implicați proiect.

Scopul parteneriatului este de a-i responsabiliza atât pe elevi de la vârste cât mai mici, cât și pe reprezentanţi ai organizatiilor locale si europene, dar și de a îi învăţa cum să trateze respectuos si responsabil teme ecologice precum conservarea si protejarea naturii. Nu ultimul rând, se are în vedere promovarea creativităţii, a capacităţii de inovare si a responsabilizării elevilor şi întregii comunităţi în scopul de a avea un viitor sustenabil.

Elevii, ajutați de profesori, s-au întrecut în a realiza panouri dedicate Erasmus+ cu care au amenajat holurile şcolii, urmând ca astfel de panouri să fie făcute şi în fiecare sală de clasă.

Totodată, lunar, au loc activităţi menite să stimuleze imaginaţia elevilor şi să sporească nivelul acestora de implicare în realizarea scopurilor proiectului. 

În primele luni ale acestui an școlar, a avut loc un concurs de desene pentru logo-ul proiectului, fiind desemnat și un câștigător.

De asemenea, elevii au avut un concurs de creaţie – mascot-animal, în care au folosit materiale reciclabile.

Iată ce au reușit elevii școlii să realizeze:

  

În cadrul aceluiași proiect, copiii au creat și postere cu coduri de conduită ecologicã, dar și proiecte despre ţara noastră și felicitări pe care le-au dăruit copiilor din celelalte țări:

Primul schimb de experienţă, în cadrul proiectului, a fost în Turcia (noiembrie 2018), iar cel de-al doilea în Cipru (ianuarie 2019). Urmează vizitele în celelalte ţări: Polonia, Grecia, Bulgaria. În România, școala a primit vizita partenerilor în octombrie 2019.

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.