Proiectul ”5 licee – 5 muzee”: 250 de liceeni din București vor merge gratuit la muzeu

0
Foto: radioromaniacultural.ro

Un număr de 250 de liceeni vor vizita gratuit cinci muzee bucureştene, fiind provocaţi şi la un concurs online de cultură generală, în cadrul celei de-a 12-a ediţii a proiectului ”5 licee – 5 muzee”, informează Agerpres.

Devenit tradiţie pentru şcolile din Capitală, ”5 licee – 5 muzee” este un proiect educaţional pentru elevii de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale. Până în luna iunie, elevii din cinci licee vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din Bucureşti, fiind provocaţi şi la un concurs online de cultură generală.

Lansarea va avea loc miercuri, la ora 11,00, la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”, a informat ECDL (European Computer Driving License), organizator al evenimentului, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului Şcolar al Capitalei.

Muzeele care au dat curs invitaţiei de a-şi deschide porţile sunt: Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică – Minovici”, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”.

În ediţia cu numărul 12 a proiectului, care se va desfăşura în perioada februarie – iunie, vor fi implicaţi elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Colegiul Naţional „Victor Babeş”, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi Colegiul Tehnic Mihai Bravu.

În cadrul conferinţei de deschidere a proiectului, se va lansa şi un al doilea concurs pentru elevi. Tinerii sunt încurajaţi să contribuie la o pagină cât mai activă pe site-ul web al unei reţele de socializare, astfel încât fiecare liceu să reuşească să promoveze unul dintre muzeele partenere, prin activităţile educaţional-culturale la care vor lua parte pe parcursul acestui proiect. Astfel, le vor trezi apetitul pentru a vizita muzee cât mai multor colegi, profesori sau prieteni.

La evenimentul de miercuri vor lua parte şi reprezentanţi ai celor cinci muzee partenere, care vor prezenta temele vizitelor ghidate de anul acesta.

” ‘5 licee – 5 muzee’ şi-a propus să declanşeze mai întâi în rândul tinerilor o epidemie socială de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs între 5 licee din capitală. Lansat în anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor cât şi a profesorilor şi astfel, organizatorii împreună cu partenerii au fost încurajaţi să continue. Acum, înainte de startul celei de a 12-a ediţii, 2 750 de liceeni din 55 de şcoli bucureştene deja s-au bucurat de oportunităţile oferite de proiect, urmând să li se alăture alţi 250 de elevi şi încă 5 licee prin această ediţie”, a precizat ECDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.