Kit Anticorupție, campania elevilor din Timiș: ”Hai să învățăm împreună cum să ne protejăm de corupția din școli”

0
Foto: facebook.com/Consiliul Județean al Elevilor Timiș

Consiliul Județean al Elevilor Timiș a demarat o nouă campanie, Kit Anticorupție, care, de data aceasta, vizează drepturile elevilor. Prin intermediul mesajelor pe Facebook, reprezentanții elevilor le reamintesc colegilor lor ce drepturi au conform Statutului Elevului și Regulamentului de funcționare a școlilor. 

Elevii au postat pe rețeaua de socializare mesaje care fac referire la sistemul de notare, înregistrarea absențelor sau purtarea uniformei. Ei pledează pentru respectarea prevederilor legale privind drepturile elevilor și pentru stoparea abuzurilor în școli.

Iată ce au scris reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Timiș pe pagina lor, în campania Kit Anticorupție:

”Articolul 15, litera k). Un articol care a iscat și va isca multe dezbateri în comunitatea școlară. Însă Statutul Elevului (ordin de ministru) este mai presus de orice regulament școlar! Urmărește-ne în continuare pentru a fi la curent cu #KitAnticorupție, o campanie marca #CJETM!”

”Pentru profesorul acela care uită să mai aducă înapoi lucrările scrise ale elevilor, există Articolul 7, litera s) din Statutul Elevului! Distribuie postarea să vadă și colegul tău de bancă! 😄 #KitAnticorupție #CJETM”

”Data viitoare când te trezești cu note neașteptate în catalog, adu-ți aminte de prevederea din Statutul Elevului care anulează orice notă ,,din burtă”: Articolul 7, litera bb)! Nu lăsa nici măcar o zi să treacă fără să fii la curent cu #KituldeAnticorupție!”

”Ai dreptul la înregistrarea corectă a absențelor, așa că data viitoare când un profesor te pune absent chiar dacă tu ești în clasă, adu-i aminte de prevederea articolului 7, litera ff) din Statutul Elevului! Rămâi alături de noi și hai să învățăm împreună cum să ne protejăm de corupția din școli, cunoscându-ne drepturile!”

”Nu știai? Ei bine, te informăm noi, prin noua campanie marca #CJETM, Kit de anticorupție în școală! Nimeni nu îți poate îngrădi accesul la educație pentru că ți-ai uitat uniforma acasă sau pur și simplu nu vrei să o porți, conform Articolului 198 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.”

Citește și: 

Aici puteți citi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.