Andronescu: Am sentimentul îngrozitor că cel mai bine este să nu faci nimic, că atunci nu riști absolut nimic

0
Foto: facebook.com/www.edu.ro/

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, reacționează din nou în urma controversei legate de o declarație a sa privind copiii cu nevoi speciale, spunând că a încercat să vorbească cu Adriana Săftoiu despre acest lucru, însă aceasta nu a răspuns. ”Ce contează? Doar să îl umpli pe cel care încearcă să facă ceva de toate zoaiele pământului?”, a precizat Andronescu pentru realitatea.net.

Ecaterina Andronescu a ajuns în atenția CNCD după declarația privind copiii cu nevoi speciale. Ministrul a negat că a vorbit de înființarea de clase separate pentru acești copii, în timp ce Adriana Săftoiu a anunțat că va cere audierea ministrului în Comisia pentru Drepturile Omului. Andronescu a declarat pentru realitatea.net că a sunat-o pe Adriana Săftoiu ca să lămurească lucrurile, dar aceasta nu i-a răspuns.

”Vă mărturisesc, am sentimentul îngrozitor că cel mai bine este să nu faci nimic, că atunci nu riști absolut nimic. Cum vrei să faci ceva, ba distrugi profesorii de sport, îi dai afara, nici poveste de așa ceva. Dar trag aer în piept și zic „Școala are nevoie să facem lucruri importante pentru ea și trebuie să le facem””, a spus ministrul.

Întrebată dacă a greșit acceptând funcția de ministru al Educației, Ecaterina Andronescu a răspuns: ”Nu, eu nu cred. (…) Ma doare sufletul cand vad ca sunt lucruri care s-ar putea face in scoli si nu se fac. Asta a fost singura mea motivatie. Am suficienta experienta. Nu am stat cu mainile incrucisate, ca nu sunt acest gen. Nu imi place sa ma plang, nu imi place lucrul acesta, dar o sa spun ce cred si ce am spus, asa cum zilele acestea am incercat sa conving lumea ca nu am spus ceva. In loc sa imi consum energia cu ce trebuie sa fac, imi consum energia ca sa ce… Ca maine cineva poate sa inventeze altceva.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.