Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, consideră că propunerea ministrului Educației ca elevii să desfășoare activități extracurriculare în perioada vacanței de vară nu este un lucru rău, însă atrage atenția că ”soluția este tot în curtea MEN, care a neglijat de-a lungul timpului Palatele Copiilor”, iar laboratoarele ”sunt la pământ”.
Ecaterina Andronescu a declarat pentru Adevărul că ar trebui ”să ne gândim să facem ceva cu privire la vacanţa de vară”. ”Consider că trei luni de inactivitate pentru elevi este prea mult. Nu mă gândesc la ore de curs, ci la activităţi extracurriculare”, spunea ministrul Educației.
”O noua zi, o noua propunere. Se pare că d-na ministru și-a exprimat un punct de vedere, referitor la vacanța de vară. Cică vacanța este prea lunga, ceea ce nu contest, și că-și dorește ca activitatea copiilor să nu fie ruptă-n totalitate, de la activitatea scolara. D-na ministru își dorește ca elevii să desfășoare activități extracurriculare, ceea ce nu este un lucru rău”, a reacționat pe Facebook preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache.
În opinia reprezentantului părinților, ”teoretic, familia ar trebui sa fie responsabilă și sa aibă un calendar armonizat, in funcție de timp și posibilități financiare, și în funcție de localizare (urban sau rural).”
Iulian Cristache arată însă că soluția aparține tot Ministerului Educației Naționale, semnalând starea de degradare în care se află Palatele Copiilor, dar și a laboratoarelor care au ajuns ”la pământ”.
”SOLUȚIA este tot în curtea MEN, care a neglijat de-a lungul timpului Palatele Copiilor. Au ajuns într-o stare de degradare, de lipsă de personal didactic și de dotare jalnice. Cred că o reorganizare a acestor palate, care ar trebui să treaca-n răspunderea CL, astfel încât să se facă investitiile necesare, ar fi de dorit. Dacă ar fi dupa mine, le-aș trece-n subordinea CJ.
Este nevoie de investiții majore si dotarea laboratoarelor, conform anului in care traim. Sunt la pământ aceste laboratoare. Nu trebuie să inventam apa caldă, atât timp cât avem ceea ce ne trebuie. Trebuie doar să gândim constructiv și să găsim finanțarea corespunzatoare. Poate din cele 400 milioane de euro, o parte se vor îndrepta și către aceste structuri”, a scris Iulian Cristache.