Masa caldă pentru elevi. Teodorovici: ”Trebuie să vorbim cu Ministerul Educaţiei pentru a vedea exact conceptul”

0
Foto: citynews.ro

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a afirmat, vineri seara, că va discuta cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, săptămâna viitoare, despre programul „Masa caldă”, deoarece Finanţele trebuie să asigure doar banii, iar Educaţia conceptul, scrie Mediafax.

”Se amenajează spaţii pentru ca cei mici să poată avea o masa caldă. De săptămâna viitoare vom avea discuţii noi cei de la Finanţe cu fiecare minister în parte, pentru a vedea ce sumă au primit în bugetul pentru 2019 cum au de gând să o cheltuie. Nu vreau să constat, la final de an, că suma nu se cheltuie sau, la rectificare, că banii trebuie luaţi, duşi în altă parte”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi 24.

În ceea ce priveşte Ministerul Educaţiei, ministrul Finanţelor a susţinut că va discuta despre programul „Masa caldă” pentru copii și despre construirea de toalete pentru toate şcolile care nu au, aproximativ 1.400 de şcoli.

”Aici (Masa caldă – n.red.) trebuie să vorbim şi cu Ministerul Educaţiei pentru a vedea exact cum este conceptul, pentru că sunt şi şcoli mai mici care nu permit, să spunem, neapărat în aceeaşi şcoală, organizat un loc de mese. Sunt şcoli în care poţi să amenajezi astfel de spaţii. Va fi de la caz la caz, cum vor fi şi acele containere cu băile pentru şcolile din mediul rural. Nu te apuci să dărâmi şcoala. Păi, dacă dărâmi şcoala să îi faci baie… da? Pui lângă ea un container… Cei care sunt implicaţi în zona asta ştiu foarte bine şi sunt convins că sunt de acord cu această idee: containere pe care le racordezi fie la reţeaua de canalizare, fie îi faci fosă dacă e şcoala pe nu ştiu pe unde, într-o zonă unde nu este reţea. Deci, soluţii trebuie să fie, totuşi suntem în secolul XXI”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a susţinut că nu Ministerul Educaţiei trebuie să implementeze aceste proiecte, ci primăriile.

„Deci, noi am alocat banii, obligaţia ministrului de resort este să vină cu o propunere clară. Primăriile vor fi un partener clar în acest proces, pentru că nu te apuci tu, Minister al Educaţiei, să faci chestiunea asta. Dai banii la primărie şi primăria…”, a explicat Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.