Simulare Evaluarea Națională și BAC 2019. Simulările rămân în martie. Elevii contestă testele grilă

0

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ ȘI BAC 2019. Simularea examenelor naționale va avea loc în luna martie, potrivit calendarului propus de Ministerul Educației, și va fi susținută inclusiv de elevii claselor a VII-a și a XI-a. Proiectul de ordin a fost discutat, joi, în Comisia de Dialog Social. De asemenea, testele-grilă rămân la simularea din martie pentru elevii din clasele a VII-a și a XI-a, deși reprezentanții elevilor s-au pronunțat împotriva introducerii acestora. Potrivit proiectului, elevii vor avea în proporție de 30% subiecte de tip itemi obiectivi.

Proiectul de ordin, intrat joi în ședința Comisiei pentru Dialog Social, prevede că elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea naţională la Bacalaureat 2019 în perioada 18 – 21 martie, iar elevii claselor a VIII-a şi a VII-a Simularea Evaluării Naţionale 2019 pe 11 şi 12 martie.

Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Andrei Mihai Tănase, a declarat pentru SparkNews.ro că simularea examenelor naționale rămâne în luna martie, conform proiectului propus de Ministerul Educației, examenul urmând să fie susținut și de elevii din clasele a VII-a și a XI-a. 

De asemenea, Andrei Mihai Tănase a precizat că se vor păstra grilele (itemi obiectivi) la simularea de la clasele a VII-a și a XI-a, Ministerul Educației dorind să piloteze această nouă structură a subiectelor și să decidă apoi dacă o va introduce la examenele naționale din 2020.

Proiectul propus de Ministerul Educației prevede că minimum 30% din subiectele de la matematică, la simularea din martie, vor fi sub formă de teste grilă (itemi obiectivi).

”În ceea ce privește experimentul prin care Ministerul Educației dorește introducerea grilelor la simulările naționale, suntem profund indignați că această tranziție nu s-a realizat etapizat. Simulările reprezintă cadrul prin care elevii ar trebui să se familiarizeze cu examenul, iar o astfel de schimbare majoră trebuie testată întâi pe un eșantion restrâns. Simularea ar trebui să fie un mijloc prin care se testează anumite competențe ale elevului, nu un experiment”, a declarat Antonia Pup, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor, pentru SparkNews.ro.

Calendar Simulare Evaluarea Naţională 2019, clasa a VIII-a:

  • 11 martie 2019: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 12 martie 2019: Matematică – probă scrisă 
  • 13 martie 2019: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 22 martie 2019: Afișarea rezultatelor.

Calendar Simulare BAC 2019:

  • 18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română 
  • 19 martie 2019 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă 
  • 20 martie 2019 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului 
  • 21 martie 2019 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a 
  • 29 martie 2019 Afișarea rezultatelor.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.