Grevă japoneză în școlile din Timiș. Profesorii, nemulțumiți de reducerea orelor de sport

0

Profesorii din județul Timiș au intrat, joi, în grevă japoneză, nemulțumiți de faptul că Ministerul Educației vrea să reducă orele de sport pentru elevii de la clasele pregătitoare, I și a II-a, scrie pressalert.ro. Deși cu o zi în urmă Ministerul Educației a anunțat că retrage proiectul de ordin, zeci de profesori de sport au venit, joi, la sediul ministerului pentru a discuta despre măsurile care i-ar lăsa pe unii dintre ei fără loc de muncă.

Președintele Sindicatului “Spiru Haret”, Filiala Timiș, Virgil Popescu, a declarat că profesorii din județ sunt în grevă japoneză, astfel că poartă banderole albe pe braț în timpul cursurilor.

Liderul sindical a precizat că, în Timiș, aproximativ 200 de profesori ar urma să rămână fără loc de muncă dacă se va lua în calcul această propunere.

”Este grevă japoneză în școli, este o stare de nemulțumire latentă, care a izbucnit odată cu proiectul de hotărâre pe care a vrut să-l scoată ministerul în legătură cu profesorii de educație fizică, în sensul că cinci ore de la clasele zero, a I-a și a II-a să fie reduse și predate de către învățători. Chestiunea asta nu putea fi tolerată, mai ales că avem niște promisiuni cu totul și cu totul în alt sens, și nicidecum o reducere de oameni. Ar urma ca 200 de profesori din Timiș să rămână fără loc de muncă”, a spus Virgil Popescu.

Zeci de profesori de sport din judeţele Teleorman, Vrancea şi Brăila au venit joi, la Ministerul Educaţiei, pentru a discuta cu conducerea instituției despre intenția de schimbare a planurilor cadru în ceea ce privește reducerea orelor de sport.

Ministerul Educației a anunțat, miercuri seara, că retrage proiectul privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământul primar, ce urma să fie discutat, joi, în cadrul Comisiei de Dialog Social, și care prevedea scoaterea orelor de sport de la clasa pregătitoare și clasa I, precum și a unei ore la clasa a II-a. Anterior, ministrul Ecaterina Andronescu spunea că nu știe de existența unui asemenea proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.