Școala cu un design special. Arhitecții au numit-o ”școala aproape invizibilă”

0
Foto: imagensubliminal.com

O școală din Spania se poate regăsi ușor într-un top al școlilor care uimesc prin arhitectura lor. Este colorată, însă ceea ce o face să se remarce este faptul că pare să se piardă în orizont. Partea superioară a clădirii este construită din materiale în care se reflectă tot ceea ce este în jur. Arhitecții care au conceput clădirea i-au spus ”școala aproape invizibilă”.

Școala se află la periferia orașului Salamanca și a fost inaugurată în 2017. Potrivit presei locale, clădirea a fost ridicată în 18 luni, iar costurile s-au ridicat la două milioane de euro.

La exterior, parterul școlii este unul colorat, arhitecții urmărind să obțină un design viu. În schimb, partea superioară pare să se confunde cu ceea ce este în jur datorită panourilor reflectorizante folosite. Interiorul școlii este unul luminos, în care domină albul, însă sunt și spații unde arhitecții au ales culori vii, ca roșul și turcoazul.

Arhitecții spun că ”școala aproape invizibilă” a fost concepută pornind de la nevoia celor mici de a avea spații în care să se joace și să poate visa.

Cum arată școala CEIP Villares de la Reina, într-o GALERIE FOTO:

Foto: ceipvillaresdelareina.centros.educa.jcyl.es și imagensubliminal.com 

Citește și Școli spectaculoase în lume: Cum arată școala cu o singură clasă sau cea unde elevii învață pe coridoare GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.