Evenimente pentru copii, februarie 2019: Expoziții, spectacole și concursuri

0
Foto: facebook.com/Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu

Câte stele sunt pe cer? – Prezentare de astronomie 

Cei mici și cei mari sunt așteptați sâmbătă, 9 februarie 2019, ora 19.00, la prezentarea de astronomie „Câte stele sunt pe cer?”, organizată de Observatorul Astonomic. Prezentarea are loc la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2), București:

”Cerul este plin de stele, aproximativ 6500 fiind vizibile dintr-un loc oarecare, de-a lungul anului. Din orașele poluate luminos se văd și mai puține stele, dar în Univers se găsesc în număr foarte mare. În această prezentare veți vedea efectiv câte stele s-au descoperit până în prezent, câte se pot vedea prin marile telescoape, dar și ce alte tipuri de obiecte să găsesc în Univers.

Prezentarea durează aproximativ 50 de minute și se va taxa cu un bilet de intrare de adult (5 lei). Locurile sunt limitate (80-100) și se ocupă în ordinea sosirii (începând cu ora 18:30). Prezentarea începe la ora 19:05 sau mai devreme, dacă locurile din sală se ocupă înainte.”

Disney on ice – Reach for the stars

Superproducţia „Disney On Ice – Reach For The Stars” a ajuns în premieră în România. Spectacolele au loc la Romexpo – Pavilionul Central, București: miercuri (6 februarie) ora 19:00; Joi (7 februarie) ora 19:00; Vineri (8 februarie) ora 19:00; Sâmbătă (9 februarie) ora 11:00, ora 15:00 şi ora 19:00; Duminică (10 februarie) ora 11:00 şi ora 15:00.

Expoziția Figurilor de Ceară

Expoziția Figurilor de Ceară: 1 februarie – 10 martie 2019, Cluj-Napoca:

”Vino începând cu 1 februarie în piațeta Matei Corvin, lângă biroul de informații și descoperă replicile de ceară în mărime naturală ale unor personaje celebre precum Robert de Niro, Al Pacino, Cristiano Ronaldo sau Beyonce.

Accesul este permis între 10:00 și 22:00, iar biletele pot fi achiziționate din zona evenimentului. Tarife: • Adulți: 20 lei; • Elevi, liceeni, studenți, pensionari: 10 lei
(în baza carnetului de elev/student sau talonului de pensie); • Copiii până în 6 ani pot intra GRATUIT, însoțiți de un adult.

Cu cine îți poți face un selfie? • Al Pacino • Robert de Niro • Beyonce • Mick Jagger • Adele • Jim Carrey • Mr. Been • Justin Bieber • Ariana Grande • Inna • Gheorghe Hagi • Leo Messi • Cristiano Ronaldo • Enrique Iglesias • Vladimir Putin • Donald Trump • Elsa and Anna form Frozen Kingdom. Mai multe detalii în zona evenimentului. Te așteptăm până pe 10 martie.”

Isprăvile Motanului Încălțat 

Clubul Țăranului , București, Intrarea Monetăriei, nr.3 – duminică, 10 februarie 2019, ora 17:00

O poveste deosebită, despre un motan mai special, vorbăreț, dar și isteț.
Motanul îl ajută pe stăpânul său să devină bogat, luând-o pe fata Împăratului de soție. Cum reușește acest lucru? Cei mici sunt așteptați să descopere cum reușește acesta, cu umor și istețime, să îl scape pe Împărat de Zmeu!

Spectacol de teatru cu păpuși, recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 7 ani. Durata: 45 de minute. Ocuparea locurilor in sala se va face în ordinea sosirii la spectacol.

Festivalul de dans – Constanța

”Pe 9 şi 10 februarie eşti invitat la Festivalul de Dans din VIVO! Te aşteptăm cu momente artistice speciale, în care vei regăsi stiluri de dans diferite, de la vals şi tango până la breakdance şi dans popular! În plus, poți să il cunoști și pe celebrul coregraf Edi Stancu și de ce nu, să înveți chiar de la el câteva mișcări de dans. Ne vedem între orele 15:00 – 19:00 în zona restaurantelor. Accesul tuturor este liber.”

Carnavalul celor mici

Concurs de dans, momente artistice, tombolă cu premii, la Palatul Național al Copiilor, București, pe 14 februarie 2019. Detalii aici. 

Peripețiile lui Aladdin

Palatul Național al Copiilor, București, 17 februarie 2019.

Concurs de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză „February’s Moonstruck” – Iași

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, lansează a treia ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză February’s Moonstruck:

”Concursul se va desfășura pe două secțiuni, după cum urmează:

1. Un concurs de felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul bibliotecii, Compartimentul American Corner. Perioada de depunere a lucrărilor este 14 ianuarie – 14 februarie 2019.

2. Un concurs de creație literară adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Participanții sunt invitați să scrie o lucrare literară originală în limba engleză (scrisoare,povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată. Perioada de depunere a lucrărilor este 14 ianuarie – 14 februarie 2019.

Participarea este gratuită, tinerii autori trebuie să fie înscriși la bibliotecă și lucrările să îndeplinească următoarele condiții:
– să fie originale (lucrările plagiate de pe internet sau din alte surse vor fi excluse din concurs);
– să nu depășească o pagină format A4 –Times New Roman, 12 pt., spaţiere 1 (între 500 şi 700 de cuvinte);
– să fie în format electronic (doc., docx.) și trimise la adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com.

Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul „scrisorii”) și: numărul permisului de bibliotecă (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele, clasa, numele școlii și al profesorului coordonator.

Data limită de predare a lucrărilor este 14 februarie a.c., ora 16.00.

Jurizarea va avea loc în perioada 15-23 februarie 2018. Juriul va fi format din profesori de limba engleză de la școlile partenere. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar şi originalităţii de care dau dovadă concurenţii.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 23 februarie a.c., la ora 10.00, la sediul bibliotecii. Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-o carte care va intra în fondul bibliotecii. Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, împreună cu un exemplar din lucrarea publicată.”

Spectacol de magie pentru copii – Focșani

Spectacolul prezentat de Magicianul Augustin are loc la Casa De Cultură a Sindicatelor Leopoldina Bălănuță, Focșani, pe data de 24 februarie 2019, de la ora 11.00.

Articol în curs de actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here