Ministrul Educației, despre cazul profesoarei înjunghiate: E de condamnat. Probabil că va trebui să întărim paza în şcoli

0

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, reacționează în cazul profesoarei de matematică care a fost înjungiată de un fost elev la Colegiul ”Spiru Haret”, spunând că ceea ce s-a întâmplat la Ploiești este ”de neacceptat și de condamnat” şi trebuie luate măsuri de întărire a pazei  în școli.

„Ceea ce s-a întâmplat la Prahova este fără îndoială de neacceptat şi de condamnat (…) şi vorbesc în calitate de profesor. Ca urmare eu sper ca cei care îl judecă să îl judece şi să îşi primească sancţiunea pe care o merită. (…) Nu putem să acceptăm lucrul acesta. Vedeţi, în momentul în care eu eram elevă, şcolile nu aveau pază şi totuşi nu se întâmpla niciodată un eveniment de acest fel. Şi atunci, sigur, întrebarea mea, cum a ajuns societatea să trăiască momente ca cel de la Prahova?”, a afirmat, joi, la Cluj, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.

Ecaterina Andronescu a precizat că a discutat cu inspectorul general al IŞJ Prahova, care a subliniat că şcoala avea doi paznici, iar prin faţa ei patrulau jandarmi. În aceste condiţii, consideră ministrul, trebuie discutate măsuri suplimentare de siguranţă a şcolilor, pentru că este inacceptabil ca viaţa profesorilor sau a elevilor să fie pusă în pericol.

Şcoala aceea avea doi paznici, şcoala aceea avea jandarmi care patrulau prin faţa ei, de aceea a şi fost prins foarte repede, jandarmii au făcut acest lucru. Şcoala aceea avea doi profesori care erau de serviciu, să spunem aşa, şi care erau pe coridoarele liceului şi totuşi omul acesta de 22 de ani a trecut nevăzut de nimeni. Şi s-a apropiat de profesoară şi s-a întâmplat lucrul acesta. Deci probabil că va trebui să întărim paza în şcoli, dacă asta este societatea în care trăim astăzi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a precizat că nu poate spune astăzi exact ce măsuri ar trebui luate pentru întărirea pazei în şcoli, dar a menţionat montarea de camere de luat vederi sau instituirea unui sistem de acces în şcoală pe bază de cartele sau legitimaţii.

„Nu putem să aşteptăm următorul eveniment ca să spunem da trebuie să facem ceva”, a spus Ecaterina Andronescu.

Imediat, după incident, Ecaterina Andronescu declara la TVR: ”Este un tânăr care, din punctul meu de vedere, ridică un mare semn de întrebare: cum a intrat în școală. Unde a fost paza școlii și cum a fost posibil să intre în școală cu tot ce poliția a găsit asupra lui și sigur să se întâmple acest episod nefericit.”

O profesoară de la un liceu din Ploieşti a fost înjunghiată, la finalul lunii ianuarie, în faţa cancelariei, în abdomen, de un tânăr de 22 de ani. Autorul faptei a profitat că în curtea unităţii de învăţământ intra un grup mai mare de elevi şi s-a strecurat printre ei, iar paznicul nu l-a observat. La scurt timp după ce a înjunghiat-o pe profesoară el a fost prins de o patrulă de jandarmi. Profesoara a fost transportată la spital şi operată. Tânărul a fost a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.