STB: Abonamentele gratuite pentru elevii din București vor fi emise după 11 februarie

0
Foto: facebook.com/stbsaoficial

Abonamentele gratuite ale STB pentru elevi vor fi emise începând cu data de 11 februarie, informează Societatea, precizând că cei care frecventează școlile din București beneficiază de reducere integrală, indiferent de domiciliu.

„STB SA va începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând data de 11 februarie 2019 în conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018. Astfel, abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere și încărcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum și cartea de identitate – în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani – cu evidențierea domiciliului stabil sau provizoriu”, informează Societatea de Transport București (STB, fost RATB), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinței doveditoare sau a carnetului de elev, cu ștampila unității de învățământ pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere.

„Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu şi indiferent de forma de învăţământ (curs de zi, frecvenţă redusă). De prevederile actelor legislative menționate beneficiază numai elevii din învăţământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal şi profesional, cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale”, mai arată STB.

Abonamentele cu reducere sau cele gratuite nu sunt valabile pe liniile expres și pe liniile speciale. Validarea cardurilor este obligatorie la fiecare călătorie, a ami explicat Societatea.

Comunicatul integral al STB

”STB SA emite abonamente reduse şi gratuite pentru elevi după data de 11 februarie 2019
 
Referitor la informaţiile difuzate în spaţiul public, pe reţele de socializare sau prin sisteme de mesagerie, potrivit cărora elevii bucureşteni ar trebui să se prezinte, până la data de 10 februarie 2019, la centrele de vânzare ale STB SA pentru a obţine abonamente gratuite, STB SA face următoarele PRECIZĂRI:
 
STB SA vă începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând data de 11 februarie 2019. În conformitate cu HCGMB nr. 838 / 12.12.2018.

Astfel, abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere şi încărcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum şi cartea de identitate – în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani – cu evidenţierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Pentru elevii claselor pregătitoare şi cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate /autorizate pentru anul în curs şi copie după certificatul de naştere.

Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu şi indiferent de formă de învăţământ (curs de zi, frecvenţă redusă).

De prevederile actelor legislative menţionate beneficiază numai elevii din învăţământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal şi profesional, cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale /profesionale.

Abonamentele cu reducere/ gratuitate nu sunt valabile pe liniile expres şi pe liniile speciale. Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie.”

Citește și: Decizie CGMB. Toți elevii din București vor avea gratuitate la transportul în comun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.