Ecaterina Andronescu promite ”un ghiozdan complet” pentru fiecare elev, la început de an școlar

0
Foto: tribuna.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță că fiecare copil va primi un ghiozdan cu manuale și rechizite la început de an școlar, valoarea unui ghiozdan fiind de aproximativ 100 de euro. Andronescu a precizat că vor fi acordate și vouchere pentru achiziționarea de echipament sportiv.

Ecaterina Andronescu a explicat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei,  la ce vor fi folosiți banii pe care Educația îi va primi suplimentar în acest an: dotarea claselor cu table inteligente și o tabletă pentru fiecare copil.

”Creşterea bugetului este de aproximativ 40%. La ce vor fi folosiţi banii? În primul rând, pentru proiectul prin care vrem să dotăm fiecare sală de clasă cu o tablă inteligentă şi fiecare copil cu o tabletă. Mă refer aici la învăţământul gimanzial şi liceal. Dacă reuşim să realizăm acest lucru şi pentru învăţământul primar, cu atât mai bine. Cheltuielile le facem din bani europeni, dar avem nevoie de bani din buget ca să-i putem cheltui şi apoi să cerem rambursarea sumei”, a spus Andronescu.

Ministrul a adăugat că sunt bani în buget și ”pentru acoperirea celor 1.460 de şcoli care au rămas cu toalete în curte”, dar și pentru proiectul Un ghiozdan pentru fiecare copil.

”Avem bani şi pentru un proiect care nu a fost dezvoltat în anii anteriori şi anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Să asigurăm educaţia gratuită, aşa cum spune Constituţia. În acest ghiozdan trebuie să fie manualele pentru care se dă examen, limba română, matematică etc, şi rechizitele care sunt necesare pe un an întreg. Nivelul este cam de 100 de euro pentru fiecare ghiozdan. Aici o să existe un echipament de sport, care se va acorda cu ajutorul unor vouchere, pentru că este foarte greu să cumperi pentru fiecare copil în parte”, a declarat ministrul Educației.

Citește și Ministrul Educației: ”Programele școlare sunt supraîncărcate. Pe termen mediu, o să încercăm să le uşurăm”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.