Programa școlară va fi modificată. Ministrul Educației: Încercăm să o adaptăm la nivelul de înţelegere al copiilor

0
Foto: gorjeanul.ro

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, că se lucrează la programa şcolară, pentru a fi adaptată cât mai repede „la nivelul de vârstă şi de înţelegere pe care îl are copilul pentru fiecare ciclu de învăţământ”, scrie Agerpres.

„Este unul dintre obiectivele noastre, pe care l-am şi demarat, să încercăm să adaptăm programa la nivelul de vârstă şi de înţelegere pe care îl are copilul pentru fiecare ciclu de învăţământ. Se lucrează deja, cât se poate de repede vom face acest lucru, este un obiectiv major”, a spus ministrul Educației, la Arad.

Întrebată cât va dura până la efectuarea modificărilor la programă, Ecaterina Andronescu a răspuns că „nu depinde de ministru”, pentru că există comisii naţionale pentru fiecare disciplină, care analizează aceste proiecte şi vor hotărî ce să scoată sau să adauge în programă.

„Din punctul meu de vedere, le cer acestor comisii să lucreze cât mai repede cu putinţă”, a mai spus ministrul.

În ceea ce privește bugetul alocat educației pe 2019, Ecaterina Andronescu a spus că, deşi nu poate declara că bugetul este suficient, acesta este „convenabil” şi „substanţial mai mare” decât anul trecut şi cuprinde inclusiv rechizitele şcolare necesare tuturor elevilor într-un an de studii.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.