Gripa în școlile din București: Au fost raportate 97 de cazuri noi

0
Foto: observator.tv

În unitățile de învățământ din București au fost raportate 97 de cazuri noi de gripă, a anunțat joi, la ședința Consiliului General al Municipiului București, inspectorul general școlar, Ioana Neacșu. Joi și vineri, în Capitală sunt închise opt grădinițe și șase școli din cauza gripei. Elevii intră vineri în vacanța intersemestrială.

„În fiecare zi, Direcţia de Sănătate Publică ne aduce la cunoştinţă cazurile nou apărute. Vă pot comunica că cifra pe care au anunţat-o dânşii pentru ziua de astăzi este de 97 de noi cazuri de gripă, intervenite în Bucureşti”, a declarat Ioana Neacșu, șefa Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Neacșu a adăugat că, în prezent, cursurile sunt suspendate în 14 unități de învățământ din Capitală – opt grădinițe și șase școli.

”Activitatea şcolară este temporar suspendată în aceste unităţi pentru două zile, mai precis pentru data de 31 ianuarie şi 1 februarie”, a arătat Neacșu, precizând că suspendarea activităţii şcolilor şi grădiniţelor se poate face pentru cel mult cinci zile.

„În acest moment, în Bucureşti sunt închise opt grădiniţe şi şase şcoli. Potrivit prevederilor în vigoare, o clasă se poate închide dacă are mai mult de trei copii care au gripă sau o unitate de învăţământ poate fi închisă dacă 20 la sută din elevi au fost diagnosticaţi cu gripă. La nivelul ASSMB s-au luat măsuri în absolut toate şcolile cabinetele medicale care realizează triajul zilnic, la fel în toate spitalele”, a declarat, la rândul său, primarul general, Gabriela Firea.

ISMB anunța, joi, că în școlile din București erau confirmate 417 cazuri de gripă, iar cursurile sunt suspendate joi și vineri în 14 unități de învățământ.

Citește și Cursuri suspendate joi și vineri, în 14 unități de învățământ din București. Lista grădinițelor și școlilor unde nu se învață

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.