Sorina Pintea: În școlile unde absenteismul este mai mare de 20%, se poate lua măsura suspendării cursurilor

0
Foto: cotidianul.ro

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, la Brașov, că în școlile unde absenteismul este mai mare de 20 la sută se poate lua măsura suspendării cursurilor, informează Mediafax.

Întrebată dacă vor fi suspendate cursuri din cauza gripei, ministrul Sorina Pintea a spus că este posibil, acolo unde absenteismul este mai mare de 20 la sută.

Acolo unde absenteismul este mai mare de 20%, se poate lua măsura suspendării cursurilor pe o anumită perioadă”, a declarat Sorina Pintea, la Brașov.

Ministrul a afirmat că 25.000 de doze de vaccin antigripal pentru grupele de risc urmează să fie distribuite, în zilele următoare, în teritoriu. „Astăzi (marți – n.r.) am semnat contractul, zilele acestea se vor distribui în teritoriu cele 25.000 de doze suplimentare”, a afirmat demnitarul.

Întrebată de jurnaliști dacă aceste doze nu sunt puține, oficialul a afirmat că această comandă s-a făcut pe baza estimărilor transmise de medicii de familie către direcțiile de sănătate publică.

„Sunt medici de familie care au trimis estimări  făcute de direcțiile de sănătate publică, care solicită medicilor estimările”, a afiprobabil sub necesar, pentru că noi achiziționăm vaccinul pe baza estimărilorrmat Sorina Pintea.

Conform sursei citate, estimările din acest an au fost de 1,1 milioane de doze de vaccin antigripal, iar Ministerul a achiziționat 1,3 milioane de doze.

„Solicitările suplimentare au venit abia de săptămâna trecută, deci eu cred că nu ne-am pregătit suficient. Nu spun că Ministerul Sănătății, ci cei care trebuiau să dea niște estimări corecte. Pot să vă dau exemple, au fost medici de familie care nici măcar n-au întrebat pacienții din grupele de risc dacă doresc să se vaccineze, au fost medici de familie care nu au informat, cum au fost medici de familie care au informat corect, care au estimat corect și care nu au probleme în acest moment”, a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Sorina Pintea este așteptată să decidă marți, după publicarea datelor de la Institutul Național pentru Sănătate Publică referitoare la gripă, dacă declară sau nu epidemie de gripă în România. Pentru ca ministrul Sănătății să declare stare de epidemie, trebuie ca marți datele să arate un număr de cazuri diagnosticate de gripă care să fie mai mare decât cel estimat. Numărul deceselor în acest sezon a ajuns deja la 48.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.