Inspectoratul Școlar București: Sunt cazuri de gripă confirmate, dar nu încât să se închidă o unitate de învățământ

0

Marina Manea, reprezentantul ISMB, a declarat pentru Mediafax că sunt copii cu gripă în evidențele instituției, însă numărul lor nu poate determina închiderea unei instituții de învățământ. Manea nu a putut oferi însă o cifră exactă a îmbolnăvirilor, pe motiv că datele Inspectoratului diferă de cele ale Direcției de Sănătate Publică.

„În cursul dimineții, am discutat cu Direcția de Sănătate Publică și se pare că trebuie să acordăm o atenție foarte mare acestor raportări de cazuri de gripă. Ne-au solicitat să nu mai facem publice noi raportările, pentru că nu stăpânim foarte bine situația, ceea ce este foarte corect, dumnealor fiind cei care cunosc, evaluează și monitorizează situația acestor cazuri de gripă, anamnez cazurilor de gripă. (…)

Cert este că nu avem nicio unitate de învățământ cu nicio grupă închisă la momentul acesta. Decizia de a închide vreo grupă, vreo clasă, vreo unitate de învățământ nu se ia cu atâta ușurință, ci în urma unor evaluări serioase a cazurilor de gripă de acolo. Se ia de DSP cu acordul inspectorului școlar general”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Potrivit sursei citate, sunt cazuri în care copiii nu vin la grădiniță ,a măsură de prevenție stabilită de către părinții lor.

„Acolo nu avem certitudinea că există cazuri de gripă. (…) Avem cazuri de gripă. Sunt cazuri de gripă confirmate, dar nu în așa măsură încât să se pună problema închiderii unei unități de învățământ”, a mai spus Manea, care a mai subliniat că nu poate furniza numărul de cazuri de gripă confirmate, deoarece cifrele Inspectoratului diferă de cele ale Direcției de Sănătate Publică.

Pentru ca ministrul Sănătății, Sorina Pintea, să declare stare de epidemie trebuie ca marți, datele Institutului Național pentru Sănătate Publică să arate un număr de cazuri diagnosticate de gripă care să fie mai mare decât cel estimat.

Sorina Pintea a anunţat deja că dacă va fi declarată epidemie, cursurile nu vor fi suspendate, precizând că dacă numărul de elevi absenți într-o unitate de învăţământ e de 20% aceasta poate fi închisă.

Citește și: 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.