Elevii merg luni la școală. Ministrul Educației: Se încheie situaţiile şcolare şi nu putem bulversa încheierea semestrului

0
Foto: Constanta News

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, duminică, că îi așteaptă luni pe toți elevii la școală. Andronescu a precizat că şcolile nu vor fi închise săptămâna viitoare având în vedere că este final de semestru şi se încheie situaţiile şcolare. Ministrul a arătat că, în fiecare unitate de învățământ, se va face un triaj ”sever”.

Îi invit mâine (luni- n.r.) pe toți la școală, în fiecare școală se face un triaj de sănătate foarte sever. Ca urmare, cei care sunt în situația de a nu fi sănătoși sunt trimiși la medic, cei care au starea de sănătate normală rămân la școală și își văd de lecții așa cum stabilește programul pentru fiecare clasă în parte.

Din informațiile pe care eu le am, în zilele care au precedat ziua de joi, ziua de joi a fost liberă, a fost 24 ianuarie, vineri am prelungit această mini-vacanță ca să zic așa, din informațiile pe care le am și care au ajuns la minister, în fiecare școală se fac acest triaj. Este chiar sever, aș îndrăzni să spun”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Realitatea Tv, potrivit Mediafax.

Ministrul a precizat, într-o altă intervenție televizată, că şcolile nu vor fi închise săptămâna viitoare având în vedere că este final de semestru şi se încheie situaţiile şcolare.

„Se duc la şcoală, pentru că săptămâna care începe mâine este ultima săptămână din semestru. Ca urmare, se încheie situaţiile şcolare şi noi nu putem bulversa încheierea semestrului.

Îi invit pe toţi colegii profesori, îi invit pe părinţi şi pe copii să se pregătească pentru ziua de mâine, este o zi de şcoală şi va fi toată săptămâna, ultima săptămână din acest semestru, după care urmează o săptămână de vacanţă”, a spus Ecaterina Andronescu la Antena 3, conform Agerpres.

Ministrul Educaţiei a arătat că efectuarea „triajulului în fiecare dimineaţă” îi ”dă un gram de linişte”. Totodată, Andronescu i-a sfătuit pe părinţi să-i ducă pe copii mai întâi la medic dacă suspectează că aceştia prezintă simptome de gripă sau răceală.

„Să nu-i ducă la şcoală dacă consideră că sunt suspectaţi, să-i ducă la medic întâi şi întâi şi după aceea medicul să decidă ce trebuie să facă copilul”, a arătat Andronescu.

Citește și Școli deschise luni. Ministrul Sănătății: ”Nu e cazul să creăm o isterie. Dascălii pot face triajul”


Ministrul Sănătății a anunțat, vineri, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna viitoare numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

Sorina Pintea a mai precizat că numărul de cazuri de îmbolnăviri la nivelul unităților școlare transmis Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică este de aproape 6.000.

Citește și:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.