Un elev din Adjud a creat aplicația pentru mobil ”BAC de 10”. Andrei este olimpic și nu vrea să plece din țară

0

Andrei Ilie, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Emil Botta” din Adjud (Vrancea), profilul matematică-informatică, a creat o aplicație pe care liceenii o pot folosi pentru a se pregăti mai ușor pentru examenul de Bacalaureat. ”BAC de 10 – Învață pentru BACALAUREAT de pe telefonul tău!” este o aplicație gratuită, pe care colegii lui Andrei o folosesc deja. Într-un interviu pentru SparkNews.ro, Andrei, olimpic național la Tehnologia Informației și Comunicării (TIC), spune că elevii economisesc timp prin folosirea aplicației și mărturisește că nu îl atrage ideea de a studia în străinătate deoarece ”se poate face performanță și în România dacă vrei”.

Pasionat de IT, Andrei a creat aplicația pentru Android, ”BAC de 10”, după ce a constatat că pierde mult timp să își caute materialele pentru examen. A decis astfel să le centralizeze, venind în ajutorul tuturor liceenilor care susțin Bacalaureatul.

Aplicația conține materia și variantele de BAC din 2009, dar și subiectele din anii trecuți atât de la simulări, cât și de la examenul de Bacalaureat propriu-zis și din sesiunile speciale.

”Soft-ul utilitar despre care vorbim are o interfață simplă și ușor de folosit, fără a fi prea încărcată și este accesibilă pe toate telefoanele care au android, este gratis, așa că toate tipurile de persoane o pot folosi fără nicio grijă, oriunde doresc”, explică Andrei.

”Colegii mei folosesc aplicația și sunt bucuroși pentru că economisesc timp”

Andrei a început să lucreze la aplicație la începutul lunii ianuarie și a actualizat-o permanent. Într-un interviu pentru SparkNews.ro, Andrei anunță că, astăzi (vineri, 25 ianuarie), lucrează la un ultim update. Pe de altă parte, Andrei mărturisește și ce vrea să facă după ce va termina liceul. Este olimpic național la TIC și a obținut două medalii de argint, precum și o mențiune, anul trecut.

SparkNews.ro: De ce ai creat această aplicație și cum ți-a venit ideea?

Andrei Ilie: Am creat aplicația în primul rând pentru a mă ajuta pe mine, pentru a-mi centraliza toate materialele pentru examen. Acesta este conceptul aplicației, în principal.

Colegii tăi o folosesc deja? Ce spun despre aplicația creată de tine?

Colegii mei folosesc aplicația și sunt bucuroși de faptul ca nu mai stau de fiecare dată să-și caute pe net variantele și materia și, în felul acesta, economisesc timp și e mult mai eficient pentru că nu au nevoie de internet pentru a folosi aplicația.

De când ai început să lucrezi la aplicație? Și când estimezi că o vei finaliza?

Am început sa lucrez la ea de la începutul lunii ianuarie. Astăzi, 25 ianuarie, lucrez la un ultim update considerabil ce va adaugă aplicației profilul Științe ale Naturii, și la Filologie toate materiile socio-umane, exemple pentru bac-ul oral și cele două culegeri de fizică și de matematică de la Politehnică.

Din perspectiva elevului care urmează să dea BAC-ul, crezi că materia este prea stufoasă? Cum ar trebui să fie BAC-ul în opinia ta?

Materia e perfectă din punct de vedere al volumului, dar, în opinia mea, la Română, la subiectul al treilea, aș schimba puțin modul de abordare al subiectului, pentru că pe majoritatea elevilor îi obligă să învețe mecanic operele în loc să le gândească logic.

La ce facultate vei merge după liceu? Te tentează ideea de a merge să studiezi în străinătate?

Vreau să urmez studiile la Politehnică, Automatică. Nu mă tentează ideea de a studia în străinătate deoarece se poate face performanță și în România dacă vrei și chiar vreau să-mi susțin țara și să mă implic în proiecte cât mai mari din IT.

Andrei a făcut și un apel către profesorii care vor să ajute în dezvoltarea aplicației, în primul rând cu materiale specifice materiilor abordate de aplicație, dar și cu promovarea aplicației în rândul elevilor.

”Îmi doresc ca proiectul BACde10 să evolueze frumos și să ajute cât mai mulți elevi, să primească cât mai mult feedback din partea profesorilor și al elevilor, să primesc sfaturi ce țin de acest proiect și care l-ar putea face mult mai util pentru elevi”, spune Andrei.

Puteți descărca de aici Aplicația BAC de 10 

Andrei îi invită pe cei care doresc să îl contacteze pentru un eventual sfat sau pentru a raporta erori ale aplicației să îi trimită un email la adresa – andreileonard1801@yahoo.ro.

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.