Școli spectaculoase în lume: Cum arată școala cu o singură clasă sau cea unde elevii învață pe coridoare GALERIE FOTO

1
Foto: facebook.com

Există numeroase topuri ale școlilor din lume, cu design-ul cel mai interesant, cele mai eficiente, colorate sau neobișnuite. Noi am făcut o selecție a câtorva școli unde, dincolo de faptul că arată spectaculos, procesul de învățare este unul atrăgător, într-un mediu în care copiii se simt bine și le este încurajată creativitatea.

O școală colorată în Australia

Wahroonga Preparatory School este una dintre cele mai colorate școli, cu un design absolut impresionant. Această şcoală din Australia foloseşte o tehnică de predare interesantă. Aici, toţi elevii au un plan individual de studiu, care poate fi ajustat atât de către profesori, cât şi de către parinţi. De asemenea, copiii au şi dreptul de a face propuneri pentru a îmbunătăţi procesul educaţional, astfel încât să se simtă mai confortabil. Iar toate orele se ţin în grupuri mici.

 Foto: facebook.com și bookmarc.io

Şcoala cu o uriașă sală de clasă – Copenhaga, Danemarca

Școala din sticlă, în formă de cub, este, de fapt, o sală de clasă uriaşă, unde vin peste 1.100 de liceeni. Lecţiile sunt ţinute în acest cub de sticlă, iar spaţiul este împărţit în diferite secţiuni de formă rotundă, unde se află fotolii confortabile. Spaţiul a fost gândit în acest fel pentru a încuraja gândirea creativă şi flexibilitatea tinerilor.

Foto: medium.com

Școala cu ”learning corridor”

În loc de biblioteci tradiţionale, aceasta şcoală din Stockholm, Suedia, are mai multe „coridoare de studiu” care sunt prevăzute cu spaţii unde copiii pot urmări prezentări media care au legătură cu programa şcolară. În plus, există şi spaţii destinate studiului individual, unde copiii pot să inveţe în linişte, dar şi spaţii pentru studiu în grup. Toate coridoarele de studiu au acces la Wi-Fi.

Foto: www.archiscene.net

Şcoala unde copiii învaţă în „peşteri” sau la umbra „copacilor”

Este destul de greu pentru elevii care învaţă la această şcoală din Stockholm să se plictisească. Datorită unor designeri talentaţi, clădirea pare mai degrabă o lume magică în care cei mici pot să escaladeze un munte, să se joace sub un copac sau să intre într-o peşteră.

Foto: businessinsider.com

Şcoala în care copiii învață într-o atmosferă relaxată –  Espoo, Finlanda

Aici, elevii au voie ca în timpul orelor să stea oriunde vor şi să discute cu prietenii. Dacă au obosit pot chiar să se întindă pe canapea. Atmosfera din timpul orelor este foarte relaxată. Şcoala are bibliotecă, sală de sport şi chiar şi un club pentru tineri.

Foto: archdaily.com  (Sursă text: europafm.ro)

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.