Ecaterina Andronescu revine: ”Poate vara îi vom chema pe elevii care nu ştiu să scrie şi să citească să recupereze”

0
Foto: republica.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a revenit cu precizări legate de declaraţia potrivit căreia elevii de clasa I ar putea fi lăsaţi repetenţi. Ministrul a precizat pentru HotNews.ro că ea a pus ”o întrebare” și a arătat că noua lege a educaţiei va cuprinde prevederi referitoare la modul în care elevii pot recupera ceea ce nu au învățat în timpul anului școlar. 

”Eu am pus o întrebare „Oare de ce am ajuns să avem copii care nu reuşesc să ia note de trecere la sfârşitul clasei a VIII-a? Oare pentru că i-am lăsat să trecă fără să-i învăţăm nimic? Oare de ce avem copii care la sfârşitul celor patru clase nu ştiu să scrie şi să citească?” şi toată lumea a tras concluzia că Andronescu vrea să îi lăsăm repetenţi. Şcoala nu este a lui Andronescu. Sunt mai multe idei pe care le vom propune în noua lege prin care să-i responsabilizăm pe profesori şi pe învăţători”, a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit sursei citate.

Ministrul Educaţiei a arătat că pentru fiecare etapă şcolară va propune o soluţie astfel încât elevii să recupereze ceea ce nu au învăţat la timp.

”Avem 40% analfabetism funcţional şi nu putem lăsa aşa acest lucru. În noua lege vom propune mai multe idei care vor fi supuse dezbaterii publice şi apoi vor intra în Parlament. Pentru fiecare etapă şcolară găsim o soluţie astfel încât copilul să facă achiziţiile etapei şcolare în care se află. Poate vara îi vom chema pe cei care nu ştiu să scrie şi să citească să recupereze„, a explicat Ecaterina Andronescu.

Duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate, Ecaterina Andronescu spunea că ar trebui revenit asupra prevederii potrivit căreia elevii de clasa I nu pot fi lăsați repetenți.

„Din păcate, este o prevedere legală. Până în clasa a III-a nu îi poate lăsa repetenți, dar eu cred că trebuie să revenim asupra acestui lucru, pentru că iată unde suntem: ajungem la clasa a VIII-a și atunci constatăm că nu știu să scrie bine, să calculeze și 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa aa VIII-a. Obiectivele trebuie să le stabilim prim lege și fișa postului profesorului”, a declarat ministrul Educației, la Digi24.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.