ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE 2019. Andronescu: ”Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă”

0
Foto: facebook.com/scoala49

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit, duminică seara, despre înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, spunând că, în opinia sa, ”școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu”.

Ecaterina Andronescu nu a avansat o propunere clară de schimbare a regulilor care au funcționat până acum și care stabilesc că înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se face la şcoala de circumscripţie (școala la care este arondată strada), prin domiciliu înțelegându-se inclusiv reședință. 

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020 ar urma să se facă la începutul primăverii, însă, până la acest moment, Ministerul Educației nu a elaborat Metodologia privind înscrierea în învățământul primar și calendarul de înscriere.

Ecaterina Andronescu a ținut însă să-și exprime dezacordul cu privire la practica părinților de a-și lua viză de flotant pentru a duce copilul la o anumită școală.

”Eu cred că școala de cartier este școala de cartier și ea trebuie respectată. Deci întreruperea ideii de rezidență la un prieten, la un cineva de acolo de unde e școala, de unde consideră părintele că se realizează copilul lui, pentru că toate școlile trebuie să fie bune, toate școlile trebuie să aibă… Profesorii de ciclu primar în Finlanda sunt cei mai bine plătiți. De ce? Pentru că acolo se dă startul copilului și este extrem de important”, a spus Andronescu, la Digi 24.

Întrebată dacă va deveni obligatorie școala de cartier sau mai bine zis interzisă mutarea în altă parte, Ecaterina Andronescu a răspuns: ”Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu, după părerea mea. Dacă nu avem învățători care să facă ceea ce trebuie să facă pentru un copil cuprins în ciclul primar, atunci trebuie să plece învățătorul și copilul să rămână acolo.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.