Ministrul Educației, despre manualul de Română de clasa IV-a cu Munții Bucegi: ”Trebuie să iasă din circuit”

0

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminică seara că manualul de limba şi literatura română de clasa a IV-a, în care se spune că „în munţii Bucegi există o zonă în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc” ar „trebui teoretic, înlocuit”, dar practic trebuie căutate resurse pentru a îl înlocui, relatează Agerpres.

„Manualul acela trebuie să iasă din circuit. Acolo sunt două categorii de vinovaţi – evaluatorii şi autorii. Toate manualele cu greşeli, teoretic, nu au ce căuta pe masa elevilor – teoretic, practic, trebuie să vedem cu ce bani le înlocuim. Nu pot să vă spun acum, dar, teoretic, ar trebui să îl înlocuim şi atunci trebuie să căutăm resurse ca să îl înlocuim”, a spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, duminică, la Digi 24.

Potrivit manualului de limba şi literatura română de clasa a IV-a „în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc. Specialiştii spun că aici se manifestă un fenomen magnetic rar întâlnit, care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman”.

Citește și Pseudoștiință, în manualul de Română pentru clasa a IV-a: ”În Munții Bucegi, organismul se înviorează brusc”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.