Consiliile locale, obligate să acorde burse elevilor. Legea, promulgată de președinte

0

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, proiectul pentru modificarea Legii Educației, prin care este instituită obligația pentru consiliile locale să acorde burse de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversar, informează Mediafax.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea Legii educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în sensul instituirii obligativității acordării, de către consiliile locale, a burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar, cât și o valoare minimă a acestora, stabilită anual prin hotărâre a Guvernului.

„Elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanţă, de burse de merit, de burse de studiu şi de burse de ajutor social”, prevede proiectul de lege.

Potrivit inițiativei legislative, cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

Pe 19 decembrie 2018, proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de for decizional.

Poți citi aici integral textul Legii.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.