Klaus Iohannis: România se distinge ca o țară în care este cea mai redusă achiziție și lectură de carte

0
Foto: radiocluj.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că Anul Cărții e o inițiativă bună și așteaptă ca Guvernul să o pună în aplicare cu eficiență, în contextul în care România se distinge ca o țară în care este cea mai redusă lectură de carte, informează Mediafax.

În ultimii ani, din păcate, România se distinge ca o țară în care este cea mai redusă achiziție și lectură de carte. Anul Cărții e o inițiativă bună și aștept ca Guvernul s-o pună în aplicare cu eficiență.

În 2019 se împlinesc 130 de ani de primul concert sub această cupolă și un secol de la Simfonia a III compusă de George Enescu în timpul marelui război. Este semnificativ faptul că cinstim cultura într-un astfel de loc în care se împletesc istoria, civismul și arta. Ateneul Român, acest veritabil templu al muzelor, ne transmite tuturor cât de importante sunt educația și culturală pentru realizarea unui popor, unei națiuni democratice”, a declarat Klaus Iohannis, la Ateneul Român unde se serbează Ziua Culturii Naționale,

„Atunci când vorbim despre cultura română nu putem să nu ne referim la rolul esențial al evoluției spre modernitate a țării noastră. România s-a înscris inclusiv cultural pe o traiectori occidentață, care a coincis deloc îtâmplător cu aspirațiile și valorile noastre. Operele lui Constantin Brâncuși, Eugen Ionesco, George Enescu, Emil Cioran, Tristan Tzara stau mărturie îngemănării culturii noastre cu spiritul european și cu valorile artistice internaționale”, a mai spus președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat,pe 27 decembrie, decretul pentru instituirea anului 2019 ca Anul Cărţii în România. Proiectul de lege prevede lansarea unui program la nivel naţional „România citeşte”, care presupune promovarea lecturii în şcoli.

Citește și Decret prezidențial: 2019 va fi Anul Cărții în România. Ce program se va derula în școli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.