Bursele elevilor din Cluj-Napoca, majorate cu 5 lei. Câți bani primesc copiii

0
Foto: SparkNews.ro

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, marți, majorarea cu câte 5 lei a burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar cu rezultate bune la învățătură și a celor sociale, urmând să beneficieze de ele peste 13.000 de elevi în primul semestru, transmite corespondentul Mediafax.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat, marți, în ședința Consiliului Local că se vor finanța burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și de ajutor social.

”Având în vedere că în bugetul de anul trecut am pierdut 28 de milioane de euro, iar în acest an nu știm pierderile pe care le vom avea, am reușit să facem o mică modificare în ceea ce privește cuantumul burselor elevilor din învățământul preuniversitar. Plătim burse tuturor elevilor care au media peste 8,50.

Astfel, Consiliul Local Cluj-Napoca a stabilit cuantumul burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar pe semestrul I al anului școlar 2018/ 2019, acestea fiind majorate cu câte 5 lei față de semestrul II din anul școlar precedent. În total vor fi finanțate un număr de 13.195 de burse, cele mai multe – 10.311 – fiind burse de merit. Se vor finanța burse de performanță – 130 de lei, burse de merit – 100 de lei, burse de studiu – 85 de lei și burse de ajutor social de 80 de lei”, a spus Tarcea.

Potrivit acestuia, bursa reprezintă primii bani pe care îi câștigă un elev prin munca proprie, iar rezultatele sunt vizibile la nivelul exemenelor naționale unde județul Cluj se clasează pe primele locuri la nivel național, municipiul Cluj-Napoca având un aport important în acest clasament.

”După ce vom avea bugetul pe anul 2019, vom putea analiza dacă se mai majorarează bursele elevilor clujeni. Eu susțin că banii alocați copiilor trebuie să aibă o cotă cât mai mare, deoarece sunt și așa suficiente greutăți”, a mai spus viceprimarul Tarcea.

În semestrul II al anului școlar 2017/ 2018 au fost acordate un număr de 16.494 de burse pentru elevii din învățământul preuniversitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.