Opera lui Mihai Eminescu, aplicație gratuită pentru telefoanele inteligente

0
Foto: stiri.tvr.ro

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicație pentru telefonul mobil, în urma unui proiect al cărui rezultat este lansat marți, la Ateneul Român din București, de Academia Română, arată un comunicat remis Mediafax.

„Mihai Eminescu, întreaga operă” este o aplicație gratuită pentru telefoanele inteligente, spune Academia Română, care a programat lansarea de Ziua Culturii Naționale.

Opera eminesciană va fi disponibilă, în regim gratuit și într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store și Google Play, notează cei de la Academia Română.

Aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă” a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă din care au făcut parte cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, membri ai Asociației Române de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură și tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociației NeamUnit.

Academia Română și-a asumat urgența refacerii punților dintre marii întemeietori ai culturii române moderne și societate, idee asumată de către echipa de proiect. Astfel, aplicația «Mihai Eminescu, întreaga operă» pentru telefoanele inteligente reprezintă a doua mare relansare a Operei eminesciene după seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română. În România, în momentul de față, peste jumătate dintre locuitori utilizează terminale telefonice inteligente, marea majoritate a acestora fiind tineri”, se arată în comunicat.

Aplicația „Mihai Eminescu, întreaga operă” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android și iOS are ca scop apropierea tineretului de „omul deplin al culturii române” prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne. În același timp, opera este utilă și persoanelor de specialitate, punând la dispoziția acestora un bogat instrumentar bio-bibliografic, susțin realizatorii programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.