De-a Arhitectura, opțional pentru elevi. Cum și când se fac înscrierile în anul școlar 2019-2020

0
Foto: de-a-arhitectura.ro

Elevii vor putea învăța la școală arhitectură și în anul școlar 2019-2020. Asociaţia De-a Arhitectura a dat startul înscrierilor, cursurile adresându-se atât elevilor din ciclul primar, cât și celor din ciclul gimnazial și liceal.

Cursurile sunt opționale, iar înscrierile se fac de către profesorul clasei, cu acordul conducerii unităţii de învăţământ şi al părinţilor elevilor.

Ce cursuri pot urma elevii:

  • PENTRU ELEVII DIN CLASA I SAU A II-A: DE-A ARHITECTURA MINI, curs opţional (curriculum la decizia şcolii sau extracurricular)

Pentru anul şcolar 2019-2020, Asociaţia De-a Arhitectura oferă asistenţă unui număr de 50 de clase: 42 urban + 8 rural.

Pentru cursul „De-a arhitectura MINI” pot fi înscrise clasele pregătitoare, I sau a II-a din anul şcolar 2018-2019 (de exemplu, dacă înscrieţi o clasă a II-a, înseamnă că în prezent elevii sunt în clasa I). Asociația recomandă ca la clasa pregătitoare cursul să se desfășoare din semestrul al II-lea și să continue și în clasa I.

Înscrierile pentru asistenţa Asociaţiei De-a Arhitectura se fac doar de către profesorul clasei (titular sau cu contract pentru anul şcolar 2019-2020), cu acordul conducerii unităţii de învăţământ şi al părinţilor elevilor.

Înscrierea se face online, după alegerea opţionalului de către unitatea de învăţămînt (curriculum la decizia şcolii sau extracurricular) şi informarea/aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean, conform procedurilor în vigoare.

Înscrierile se vor încheia la sfârşitul lunii martie 2019 sau mai devreme, în măsura în care se ocupă locurile disponibile.


  • PENTRU ELEVII DIN CLASA A III-A, A IV-A SAU A V-A: DE-A ARHITECTURA ÎN ORAŞUL MEU, curs opţional (curriculum la decizia şcolii sau extracurricular) ce face parte din oferta la nivel naţional, aprobat prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4422 din 28 august 2014.

Pentru anul şcolar 2019-2020, Asociaţia De-a Arhitectura oferă asistenţă unui număr de 60 de clase: 50 urban + 10 rural.

Pentru cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” se pot înscrie clasele viitoare a III-a sau a IV-a din anul şcolar 2018-2019  (de ex.: dacă înscrieţi o clasă a III-a, înseamnă că în prezent elevii sunt în clasa a II-a).

Înscrierile pentru asistenţa Asociaţiei De-a Arhitectura se fac doar de către profesorul clasei (titular sau cu contract pentru anul şcolar 2019-2020), cu acordul conducerii unităţii de învăţământ şi al părinţilor elevilor.

Înscrierea se face online, după alegerea opţionalului de către unitatea de învăţămînt (curriculum la decizia şcolii sau extracurricular). Fiind aprobat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, cursul se poate desfăşura în regim de curriculum la decizia şcolii (CDŞ) fără a fi necesară întocmirea dosarului pentru aprobarea Inspectoratului Şcolar. Cu toate acestea, unele Inspectorate Şcolare solicită anumite proceduri, aşa că acestea trebuie verificate înaintea înscrierii.

Înscrierile vor fi închise la sfârşitul lunii martie 2019 sau mai devreme, dacă se ocupă locurile disponibile.


  • PENTRU ELEVII DIN CLASA A VI-A, A VII-A, A IX-A, A X-A SAU A XI-A: DE-A ARHITECTURA ÎN ŞCOALA MEA, curs opţional (curriculum la decizia şcolii sau extracurricular)

Pentru anul şcolar 2019-2020, Asociaţia De-a Arhitectura oferă asisţenţă unui număr de 15 de clase: 13 urban + 2 rural.

Pentru cursul „De-a arhitectura în şcoala mea” pot fi înscrise clasele a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din anul şcolar 2019-2020 (de exemplu, dacă înscrieţi o clasă a VI-a, înseamnă că în prezent elevii sunt în clasa a V-a). În acest caz, cursul este extracurricular.

Înscrierile pentru asistenţa Asociaţiei De-a arhitectura se fac cu acordul conducerii unităţii de învăţământ şi al părinţilor elevilor. Înscrierile se fac de către profesorul care doreşte să conducă cursul De-a arhitectura sau dirigintele clasei. Poate participa o clasă întreagă, sau un grup de elevi din mai multe clase sub coordonarea unui profesor. Elevii pot fi de mai multe vârste.

Înscrierea se face online, după alegerea opţionalului de către unitatea de învăţămînt (curriculum la decizia şcolii sau extracurricular) şi informarea/aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean, conform procedurilor în vigoare.


Totodată, elevii din clasele a VI-A, A VII-A sau A VIII-A pot urma cursul extracurricular ŞCOLARI ÎN SIGURANŢĂ.

Mai multe detalii despre cursurile de arhitectură puteți găsi aici

Citește și 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.