Educația Juridică, disciplină opțională pentru elevi. În ce școli se predă deja

0
Foto: Captură Digi 24

Educația Juridică este unul dintre opționalele pe care elevii îl pot studia la școală. Asociația VeDemJust anunță că programa acestei noi materii poate fi accesată pe site-ul www.educatiejuridica.ro, Totodată, Asociația oferă manualul și face instruire cu profesorii.

În luna ianuarie 2019, profesorii fiecărei școli fac propunerile de materii opționale pentru anul școlar 2019-2020, disciplinelele opționale (curriculumul la decizia școlii) fiind stabilite de către fiecare unitate de învăţământ, în fiecare an şcolar, pentru anul școlar următor.

După aprobarea de către conducerea școlii, oferta va fi prezentată părinților (la gimnaziu) și elevilor (la liceu) pentru a-și manifesta dorința. Ulterior, noile materii opționale se vor aproba de Inspectorat, până în iunie 2019. La cerere, poate fi inclusă în curriculumul la decizia școlii și materia „Educație juridică pentru elevi”.

Asociația VeDemJust precizează că, la cerere, poate furniza varianta tipărită a manualului. Totodată, în cursul anului curent, asociația va organiza sesiuni de instruire acreditată pentru profesorii doritori să predea elevilor educație juridică.

Educația Juridică se predă deja în câteva școli:

  1. La Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov, începând cu anul școlar 2018-2019 d-na prof. Carmina Trâmbițas Vakulovski predă elevilor dintr-o clasă a XI-a materia denumită „Educație juridică” ca disciplină opțională;
  2. La Colegiul Național „Mihai Eminescu” din lași, începând cu acest an școlar d-na prof. Doina Calistru predă elevilor dintr-o clasă a XI-a disciplina opțională „Educație juridică”.
  3. La Colegiul Tehnic din Aiud, din acest an școlar d-na prof. Oana Badea predă elevilor din două clase a XI-a materia denumită „Educație Juridico-economică” ca disciplină opțională;
  4. La Colegiul Național Mihai Eminescu din Baia Mare, d-na prof. Maria Bolchiș a predat în anul 2015-2016 elevilor din două clase a XI-a și a XII-a și începând cu anul școlar 2018-2019 a reluat pentru elevii din două clase a XI-a predarea disciplinei opționale denumită „Noțiuni introductive de drept”.


Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.