Ecaterina Andronescu, despre ora de religie: ”De asta trebuie să se ocupe, de sufletul copilului”

0
Sursa: facebook.com

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, într-un interviu pentru HotNews.ro,  că, prin noua lege a educaţiei, nu va renunţa la ora de religie.

”Cred că ora de religie trebuie să se centreze pe principiile morale pe care orice om trebuie să-l aibă ca şi achiziţie din şcoala lui. Sunt atât de multe pilde, atât de frumoase, din care copiii învaţă că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii bun, că trebuie să-l tolerezi pe celălalt, că trebuie să fii generos, că nu trebuie să-l ucizi pe cel de lângă tine ca ţie să-ţi fie bine, cum se întâmplă de foarte multe ori astăzi. Toate acestea ţin de ora de religie.

Eu asta le cer profesorilor de la religie: să-i înarmeze pe aceşti copii cu aceste valori morale. Fără aceste valori societatea nu are cum să fie o societate confortabilă pentru fiecare dintre noi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul a adăugat că ”nu putem să spunem că preoţii nu pot să fie profesori buni, pentru că sunt profesorii de suflet”: ”De asta trebuie să se ocupe religia, ora de religie, de sufletul copilului. Astăzi, din păcate, am aflat de un accident înspăimântător – un copil de clasa a VIII-a s-a aruncat de la etajul 8 şi evident, dintr-un considerent personal, s-a îndrăgostit de o fată şi probabil că nu i-a răspuns. E, şi de aceste lucruri şcoala trebuie să se ocupe. Copilul, elevul este un om care are vârste diferite şi la fiecare vârstă are problemele lui. Cred că aşa trebuie să-l tratăm.

Părinții vor depune o cerere de înscriere a copiilor la ora de religie, care va fi valabilă pe toată perioada școlarizării sau până la momentul în care decid retragerea lor de la curs. Aceasta este noua procedură de înscriere la Religie, prevăzută într-un ordin al ministrului educației, adoptat în luna februarie 2018, prin care a fost modificată metodologia de predare a religiei în școli. Până la acel moment, părinții completau anual cererea de înscriere.

Citește și Ora de religie: Procedura de înscriere și retragere. Ce fac elevii care nu urmează cursul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here