O nouă propunere a ministrului Educației: evaluare intermediară pentru elevii de liceu

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că va dezbate cu profesorii propunerea ca elevii de liceu să susțină o evaluare intermediară, astfel încât ei să fie mai pregătiți pentru examenul de Bacalaureat. Andronescu spune că motivul propunerii este valul de note mici la examene.

Trebuie să găsim niște soluții. Una dintre ele ar putea să fie aceasta – să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în așa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine. Să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru Bacalaureat numai la sfârșitul examenului de Bacalaureat.

Dar acestea sunt doar idei, propuneri. Dacă vor fi acceptate de sistem, dacă ele vor fi acceptate de Parlament, sigur am putea să vorbim despre măsuri pe care trebuie apoi Ministerul să le implementeze. Până atunci, sunt pur și simplu idei lansate pentru dezbaterea publică în legătură cu conținutul viitoarei legi a învățământului”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la România TV, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului, profesorii nu au transmis, până în prezent, opinii cu privire la această propunere.

Sunt convinsă că după 1 ianuarie va trebui să declanșăm dezbateri cu profesorii în teritoriu. De acolo vom culege și punctele de vedere pe care profesorii le au. Oricum, ceva trebuie să facem. Doar să ne uităm la sfârșitul examenelor și să constatăm că sunt rezultate slabe, nu mulțumește pe nimeni”, a mai spus Andronescu.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a admis că programele şcolare trebuie revizuite, în condiţiile în care cei mici trebuie să asimileze un volum uriaş de informaţii.

„Aceasta este o altă direcţie de acţiune (…). Materia noastră este excesiv de condensată pentru vârsta elevului din gimnaziu şi atunci o altă măsură pe care trebuie să o luăm este să revizuim programele şcolare. Este extrem de important acest lucru. Sunt multe idei, nu se pot face peste noapte toate, încercăm să le demarăm„, a precizat ministrul.

Citește și Ecaterina Andronescu: ”Să declanşăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.