Universități desființate, în București, Brașov și Timișoara. Klaus Iohannis a semnat decretele

0
Foto: pixabay.com

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, mai multe decrete cu privire la deființarea unor instituții de învățământ cum ar fi Universitatea Financiar-Bancară din București sau Universitatea „George Barițiu” din Brașov, informează Administrația Prezidențială, potrivit Mediafax.

Șeful statului a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind desființarea Universității Financiar-Bancare din Capitală.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare desființarea Universității Financiar-Bancare din municipiul București. „Din anul 2014- 2015, Universitatea a intrat în lichidare cu toate programele/specializările de studii de învățământ universitar. În prezent, nu mai funcționează nici o specializare/programe, la nici un an de studii, la nici o formă de învățământ, la nici o locație din țară sau străinătate”, arată inițiativa legislativă.

Inițiativa a fost adoptată pe 21 octombrie de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.


De asemenea, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind desființarea Universității „George Barițiu” din Brașov.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare desființarea Universității „George Barițiu” din Brașov. „Din anul 2016-2017, Universitatea a intrat în lichidare cu toate programele/specializările de mstudii de învățământ universitar. În prezent, nu mai funcționează nici o specializare/programe, la nici un an de studii, la nici o formă de învățământ, la nici o locație din țară sau străinătate”, prevede actul normativ.

Inițiativa a fost adoptată tot pe 21 octombrie de Camera Deputaților, for decizional.


Un alt decret de promulgare semnat de președintele României vizează legea privind desființarea Universității „Mihai Eminescu” din municipiul Timișoara, județul Timiș.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare desființarea Universității „Mihai Eminescu” din municipiul Timișoara, județul Timiș.

Din anul 2014-2015, prin Hotărârea Guvernului nr. 580/2014, Universitatea a intrat în lichidare cu toate programele/specializările de studii de învățământ universitar. În prezent, nu mai funcționează nici o specializare/programe, la nici un an de studii, la nici o formă de învățământ, la nici o locație din țară sau străinătate”, potrivit actului normativ.

Proiectul de lege a fost adoptat, decizional de Camera, tot pe 21 octombrie.


Totodată, șeful statului a semnat și decret pentru promulgarea Legii privind desființarea Institutului Teologic Romano-Catolic din București.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare desfiinţarea Institutului Teologic Romano-Catolic din Bucureşti, instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ.

Patrimoniul institutului, în conformitate cu prevederile art.230 din Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, revine fondatorilor. Studenții și absolvenții fără diplomă care au fost înmatriculați la specializările/programele de studii universitare din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic din București au dreptul să finalizeze studiile conform prevederilor art.361 alin.(5) din Legea educației naționale nr.1/2011″, arată actul normativ.

Proiectul de lege a fost adoptat tot pe 21 octombrie de Camera Deputaților în calitate de for decizional.


Un alt decret semnat de Iohannis este cel pentru promulgarea Legii pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 443/2002 privind înființarea Universității „Spiru Haret” din București.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea articolului 1 din Legea nr.443/2002, în sensul schimbării sediului din clădirea Palatul Sporturilor şi Culturii, Parcul Tineretului, Sector 4, în clădirea Fundaţiei România de Mâine, Str. Ion Ghica nr.13, Sector 3″.

Inițiativa a fost adoptată pe 21 octombrie de Camera Deputaților în calitate de for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.