Consiliul General al Municipiului București a aprobat, miercuri, derularea programului ”Nicio unitate de învăţământ cu program în trei schimburi”, prin care școlile supraaglomerate din Capitală pot primi spații suplimentare pentru desfășurarea cursurilor.
”Acest program va însemna achiziția de imobile în proximitatea școlilor unde elevii învață în trei schimburi sau identificarea de terenuri unde se pot construi imobile, anexe unde să se poată desfășura cursuri astfel încât niciun elev din București să nu mai fie nevoit să mai aibă cursuri în trei schimburi, ore mai puține și un program inadecvat”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
În prezent, peste 13.000 de elevi din 11 şcoli bucureștene învață în trei schimburi. Aceste școli sunt: Școala Gimnazială NR.12 „HERĂSTRĂU”, Școala Gimnazială „PIA BRĂTIANU”, Școala Gimnazială nr. 179, Școala Gimnazială nr. 49, Liceul Teoretic ”Benjamin Franklin”, Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny”, Școala Gimnazială nr. 126, Școala Gimnazială „ION l.C.Brătianu”, Școala Gimnazială nr. 280, Liceul Teoretic „ȘTEFAN ODOBLEJA”, Școala Gimnazială nr.117.
Proiectul votat de consilierii generali prevede că ”programul privind dezvoltarea infrastructurii educaționale din Municipiul București ”Nicio unitate de învățământ cu program în trei schimburi” este un program municipal de investiții care are ca obiectiv general dezvoltarea infrastructurii unităților de învățământ care funcționează în trei schimburi și cu efective mari de elevi”.
Mai exact, ”o comisie desemnată prin dispoziția Primarului General al Municipiului București va proceda la analizarea situației existente, identificarea soluției pentru asigurarea infrastructurii necesare desfășurării procesului educațional, identificarea de imobile, negocierea în vederea achiziționării acestora, dacă este cazul, și întocmirea documentației necesare investiției”.
Potrivit proiectului, fondurile necesare finanțării programului se asigură din bugetul local al Municipiului București.