Elevii români au obținut șase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori 2018

1
Foto: www.facebook.com/colegiulnationaliasi/

Lotul de juniori al României a obținut cinci medalii de argint și o medalie de bronz la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Botswana (Gaborone), transmite Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Olimpicii români laureați cu argint sunt Mara Muntean (clasa a XI-a/Colegiul Național „Decebal” din Deva), Vlad Ștefan Oros (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială nr. 24 din Timișoara), Eva Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), Matei Bogdan Plescan (clasa a IX-a/Colegiul Național din Iași) și Alexandru Cătălin Dianu (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din București).

Medalia de bronz a fost adjudecată de Radu Herzal (clasa a X-a/Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare).

Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel național și responsabil pentru disciplina chimie), profesor la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, Traian Șaitan (responsabil biologie), inspector general MEN și Victor Păunescu (responsabil fizică), profesor la Colegiul Național „Octav Onicescu” din București.

În cadrul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, concurenții susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din trei discipline (chimie, fizică și biologie). La ediţia din acest an au participat 260 de elevi din 46 de ţări.

 

1 COMENTARIU

  1. La mai mare d-le Radu Herzal ! Stiu ce potential au Herzalii: l-am cunoscut pe strabunicul tau Carol[unchiul meu preferat],pe bunicul Eugen,pe bunica Nuti,pe tatal Valica….Din pacate nu o cunosc pe d-na dr.,mama ta[alt mare potential] si pe d-ta….Da, Romanii sant foarte inteligenti, din pacate in Romania postceausista….nu se realizeaza…….,trebuie sa treaca Oceanul…..Dumnezeu sa-i ocroteasca pe profesorii si intelectualii care mai pregatesc Generatia de maine……Craciun fericit ! Uica Gaghi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.