Școli supraaglomerate. Ce soluție propune Primăria Generală pentru ca elevii să nu mai învețe în trei schimburi

0
Foto: facebook.com/scoala49

Mai multe școli din București sunt supraaglomerate, acestea neavând spații suficiente pentru desfășurarea activității. Din această cauză, elevii ajung să învețe chiar și în trei schimburi. Primăria Generală a Capitalei a identificat, în urma datelor furnizate de ISMB, 11 școli aflate în această situație și vrea adoptarea  unui program ”Nicio unitate de învățământ cu program în trei schimburi'” în care aceste unități să se poată înscrie.

UPDATE Programul a fost adoptat. Detalii aici

Programul face obiectul unui proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), de miercuri, 12 decembrie.

Ce prevede proiectul de hotărâre

”Programul privind dezvoltarea infrastructurii educaționale din Municipiul București ”Nicio unitate de învățământ cu program în trei schimburi” este un program municipal de investiții care are ca obiectiv general dezvoltarea infrastructurii unităților de învățământ care funcționează în trei schimburi și cu efective mari de elevi”, se arată în proiect.

Potrivit proiectului, fondurile necesare finanțării programului se asigură din bugetul local al Municipiului București.

O comisie desemnată prin dispoziția Primarului General al Municipiului București va proceda la analizarea situației existente, identificarea soluției pentru asigurarea infrastructurii necesare desfășurării procesului educațional, identificarea de imobile, negocierea în vederea achiziționării acestora, dacă este cazul, și întocmirea documentației necesare investiției.

Stabilirea criteriilor de evaluare și parcurgerea etapelor necesare asigurării infrastructurii educaționale pentru unitățile de învățământ incluse în program cad în sarcina comisiei.

Direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General al municipiului București, sectoarele municipiului București și instituțiile publice/serviciile publice de interes local vor duce la îndeplinire prezenta hotărâre”, se mai precizează în proiect.

În proiect se propune aprobarea includerii Școlii Gimnaziale nr. 12 „Herăstrău”, din sectorul 1, în acest program, în urma solicitării formulate de unitatea de învățământ.

Școlile care pot intra în program

În raportul privind aprobarea proiectului se precizează că ”în București numărul de locuri în unitățile de învățământ nu acoperă nevoile existente în prezent în unele sectoare ale municipiului București, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București”, iar autoritățile locale trebuie să vină în sprijinul elevilor care învață în trei schimburi.

Conform datelor din raport, în programul ”Nicio unitate de învățământ cu program în trei schimburi” se pot înscrie următoarele unități de învățământ care în prezent funcționează în trei schimburi, cu efective mari de elevi:

  • Școala Gimnazială NR.12 „HERĂSTRĂU”
  • Școala Gimnazială „PIA BRĂTIANU”
  • Școala Gimnazială nr. 179
  • Școala Gimnazială nr. 49
  • Liceul Teoretic ”Benjamin Franklin”
  • Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny”
  • Școala Gimnazială nr. 126
  • Școala Gimnazială „ION l.C.Brătianu”
  • Școala Gimnazială nr. 280
  • Liceul Teoretic „ȘTEFAN ODOBLEJA”
  • Școala Gimnazială nr.117

Poți citi aici Proiectul de hotărâre, Expunerea de motive și Raportul

Citește și Școlile din Capitală, suprapopulate. Ce soluții se caută pentru lipsa spațiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.