Fișa de activitate lunară a profesorilor, eliminată

0
Foto: pixabay.com

Fişa de activitate lunară a profesorilor a fost eliminată, iar activităţile vor fi evidenţiate în condica de prezenţă a unităţii de învăţământ, a decis ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb.

Fișa de activitate lunară era cuprinsă în Anexa 3 a ordinului nr. 4165 din 24.07.2018.

”Măsura transpune politica MEN de debirocratizare a sistemului de învățământ, cerință subliniată și de profesorii și învățătorii care au luat parte, alături de doamna Rovana Plumb, la întâlnirea de lucru din data de 18 octombrie, la sediul MEN”, a anunțat Ministerul Educației.

De asemenea, ministrul interimar al Educației, a decis, prin ordin, ca învățătorii, institutorii și profesorii din învățământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să poată fi fi salarizaţi în regim de plată cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română.

În plus, a fost eliminată obligația ca învățătorii/institutorii/profesorii pentru învățământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să desfășoare activităţi didactice la clasă în acelaşi timp (în pereche) cu profesorii de specialitate care predau la clasele respective educaţia fizică, limbile moderne şi religia. Astfel, ei pot beneficia de acest timp pentru a-şi completa pregătirea metodico-ştiinţifică, a mai precizat Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, a fost stabilită totodată ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/catedrele vacante şi rezervate în regim de plata cu ora. Pentru anul școlar 2018-2019, rămân în vigoare prevederile Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5485/13.11.2017, unde încadrarea în regim de plata cu ora este reglementată prin articolele 94-96.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.